Greška

Došlo je do greške.

Samsung radi na kameri ispod ekrana

05.05.2019 12:59 | 0 Mobile
Samsung radi na kameri ispod ekrana


Smartfon industrija već ima različita funkcionalna rešenja za skrivanje ili izmeštanje bitnih hardverskih komponenti, koje se obično pronalaze s prednje strane telefona (slušalica, zvučnici, senzori osvetljenja ili otiska prsta i drugo). Selfi kamera je jedan od poslednjih izazova na polju kreirana uređaja sa kompletno punim ekranom.

Međutim, izgleda da neće proći previše vremena dok se ovo ne desi, jer Samsung već radi na kamera rešenju koje je smešteno ispod ekrana telefona. Informacija je prvo stigla od strane same kompanije (objavio je potpredsednik Samsungovog odeljenja za istraživanje i razvoj), a sada su je potvrdili i južnokorejski mediji.

 

Pogledajte još: Geekbench otkriva deo specifikacija Samsung Galaxy M40 telefona


Izvori sugerišu da se tehnologija može razviti do mere da je otvor za kameru nevidljiv i da ne ugrožava funkcionalnost kamere ili displeja.

Nažalost, izvori ne pominju konkretne tehnologije koje će biti primenjene u kreiranje ovakvog rešenja, ali izgleda da tehnologija uključuje oblasti displeja iznad selfi kamera, koje bi trebalo da budu transparentne kada se kamera ne koristi.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije 

Komentari

0 Dodaj komentar

Pojavile se cene i specifikacije Huawei P Smart Z telefona

Redmi potvrdio ultraširoku kameru, 3.5mm priključak i NFC za dolazeći premijum telefon

10104
10105
10106
10107
10108
10109