Samsung priprema Tizen telefone visoke klase

Novi izveštaj koji se pojavio zahvaljujući Samsung Vietnam odeljenju tvrdi da će 2016. godina biti godina Tizen revolucije

Tizen operativni sistem svuda, je slogan iza koga Samsung stoji kada govori o ovoj Linux platformi kojoj raste popularnost među developerima. Novi izveštaj koji se pojavio zahvaljujući Samsung Vietnam odeljenju tvrdi da će 2016. godina biti godina Tizen revolucije, a da korejski gigant sprema čitav niz moćnijih uređaja baziranih na Tizen platformi.
Operativni sistem je prisutan već neko vreme, međutim, za sada samo na nosivim uređajima i nekoliko telefona niže klase. To su Samsung Z1 i Z3 telefoni koji su zaista imali koristi od Tizenove lagane prirode i pokazali su se kao dobar test poligon za platformu.
Tizenov ekosistem raste brzo i uživa podršku developera, delimično i zahvaljujući Samsungovoj odluci da zadrže sve prihode do kraja sledeće godine. Operativni sistem već ima zvanične Facebook i VLC aplikacije. Jedina stvar koja je do sada nedostaje je odgovarajući hardver, a prema novim izveštajima, mogli bismo videtu potpuno novu Z seriju u narednih nekoliko meseci. Ovo verovatno znači Samsung Z5 i Z8 telefone koji će ući u visoku klasu.
Tizen nadmašio BlackBerry i postao četvrti operativni sistem za smartfone
Izvor: BlogGSM
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi