Greška

Došlo je do greške.

Samsung prikazao Infinity Flex displej i One UI

07.11.2018 22:00 | 4 Mobile
Samsung prikazao Infinity Flex displej i One UI


Samsung je održao ključni govor tokom svog Developer Conference događaja, gde je kompanija konačno prikazala displej koji će biti ključni deo budućeg savitljivog telefona na kojem južnokorejski gigant radi već više od pet godina.

Kao što se i očekivalo, telefon će se savijati ka unutra, jer je ovaj tip displeja lakši za proizvodnju i praktičniji za korišćenje. Ovo znači da će se telefon savijati od vrha ka dnu a veliki ekran će ostati iznutra. Spolja se nalazi sekundarni displej, manjih dimenzija. Uređaj će biti u potpunosti bez ikakvih prevoja i šarki.

Kada se zatvori, Infinity Flex displej će zauzimati plovinu prostora u odnosu na stanje kada je orvoren. Naravno, biće deblji ali i opremljen brojnim dodatnim funkcijama.
Samsung je tokom prezentacije pomenuo da je uspeo da razvije veoma tanak Flex panel uz potpuno novi polarizator, sloj koji prekriva ekran i substrate, tako da će telefon ostati prihvatljivo tanak čak i kada je sklopljen. Kada je u savijenom stanju, moći će da se smesti u džep, a kada se rasklopi korisniku će biti dostupan 7.3-inčni displej.

Pored dizajna displeja svog budućeg savitljivog telefona, Samsung je prikazao i korisnički interfejs, pod nazivom One UI. Uz pomoć ovog interfejsa iskustvo rada sa aplikacijama se bez prekida premešta sa manjeg na veći ekran (i obrnuto). Pored ovoga, korisnici mogu da pretražuju, gledaju, konektuju se sa različitim sadržajem ili da obavljaju više zadataka istovremeno korišćenjem tri aplikacije na većem displeju.

sam2_186.jpg


Kako bi sve ovo isprobali na komercijalnom uređaju, korisnici će morati da se strpe do naredne godine. Samsung će najverovatnije tokom CES 2019 sajma predstaviti završen uređaj sa Infinity Flex displejom. Cena još uvek nije poznata, ali se zna da će savitljivi ekrani u masovnu proizvodnju ući u narednim mesecima.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

Demius Users postova: 455
Citiram korisnika: milan982 Stvarno ne vidim poentu ovoga. Proizvod koji su prikazali je verovatno samo prototip. Nema šanse da finalni proizvod izgleda ovako.
Nije prototip, to su već više puta naglasili, već telefon samo sakriven u neku vrstu maske, a već od februara počinje serijska proizvodnja kada će biti i zvanična prezentacija.P.S. Biće ovo kiselo grožđe za svu konkurenciju i nemoguća misija za već sada čuvene plagijatore iz NR Kine.
Proday Član postova: 15427
Naravno da nije finalni proizvod!
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
milan982 Novi član postova: 37
Stvarno ne vidim poentu ovoga. Proizvod koji su prikazali je verovatno samo prototip. Nema šanse da finalni proizvod izgleda ovako.

Samsung daje petogodišnju garanciju na nove TV uređaje

Android aplikacije će se ažurirati dok ih koristite

10104
10105
10106
10107
10108
10109