Samsung predstavio prvi svetski Cinema LED displej

Iako aktuelni projektori prikazuju odličnu sliku, Samsung i Harman žele da ih zamene novim LED ekranima, koji će dodatno poboljšati prikaz slike.

Najveći broj bioskopa prikazuje filmove uz pomoć projektora visoke klase, ali samo je pitanje vremena kada će se ovo promeniti. Iako ovi projektori prikazuju odličnu sliku, Samsung i Harman žele da ih zamene novim LED ekranima, koji će dodatno poboljšati prikaz slike.Novi Samsungov LCD ima veličinu od 34 stope (10,36 metara) i nudi 4K rezoluciju u HDR LED displeju koji je dizajniran specifično za bioskope. Južnokorejska kompanija želi da zameni 10% svih bioskopa na svetu Cinema LED ekranima do 2020. godine.”Displej donosi vizuelnu snagu HDR kvaliteta slike na veliki ekran i u 4K rezoluciji (4096 x 2160p), uz najviše nivoe osvetljenja (146fL), što je gotovo 10 puta više od onoga što nude standardne tehnologije u projektorima”, ističe Samsung.Izvor: NextPowerUp

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi