Samsung predstavio NX mini fotoaparat sa izmenjivim objektivom

Samsung je predstavio novi mirrorless fotoaparat u mini obliku - Samsung NX mini. Fotoaparat je tanak 22,5 milimetara i težak 158 grama. Radi se o pametnom fotoaparatu, mada Samsung nije objavio operativni sistem na uređaju (pretpostavlja se da je u pitanju Tizen). Fotoaparat ima 3-inčni ekran, metalno kućište, jednoin&

Samsung je predstavio novi mirrorless fotoaparat u mini obliku – Samsung NX mini. Fotoaparat je tanak 22,5 milimetara i težak 158 grama. Radi se o pametnom fotoaparatu, mada Samsung nije objavio operativni sistem na uređaju (pretpostavlja se da je u pitanju Tizen). Fotoaparat ima 3-inčni ekran, metalno kućište, jednoinčni BSI senzor sa 20.5MP rezolucijom. Kamera ima brzinu fotografisanja od 1/16.000s i 6fps kontinuirano fotografisanje. Kada je kreiranje videa u pitanju, sposobna je za 1080p snimanje od 30fps. Pošto je mali, fotoaparat zahteva i novi mount sistem za objektive. Postoje tri nova objektiva: 9mm f/3.5 ED, 9-27mm f/3.5-5.6 ED OIS i 17mm f/1.8 OIS. Postoji i adapter za postojeće NX objektive. Samsung NX mini fotoaparat će se prodavati po ceni od 450 dolara uz 9mm kit objektiv, odnosno 550 dolara za one koji žele 9-27mm objektiv.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi