Greška

Došlo je do greške.

Samsung predstavio 8MP ISOCELL selfi kameru i novi NFC čip

03.03.2015 17:00 | 1 Mobile
Samsung predstavio 8MP ISOCELL selfi kameru i novi NFC čip

Samsung, pored galaxy telefona, po kojima je kompanija najpoznatija, ima i još zanimljivih proizvoda iz svoje laboratorije za istraživanje i razvoj. Među njima su i nova 8MP ISOCELL selfi kamera i novi NFC čip. Obe komponente pokrivaju trenutno najpopularnije sfere mobilne industrije - selfije i mobilno plaćanje.

Prednja kamera se fokusira na performanse u uslovima slabijeg osvetljenja, kao i na vernost prikaza boja. Kamera je izrađena u ISOCELL tehnologiji, za koju Samsung tvrdi da poboljšava osetljivost na svetlost za 30 odsto. Zanimljivo je to što kamera ima RWB matricu (Red/White/Blue). Zamena zelenih piksela belim dovela je do poboljšanja osetljivosti na svetlost i povećanja vernosti prikaza boja. Kompanija tvrdi da je RWB sličan RGB-u toliko da kamera neće zahtevati filter za konvertovanje, koji bi povećao devijaciju boja. Senzor je veličine 1/4″, sa 1.12µm pikselima. Kamera će se u masovnoj proizvodnji naći u drugom tromesečju.

Samsungov novi NFC čip obećava poboljšane RF performanse, što znači da čip može koristiti malu antenu i ne zahteva dodatni pojačivač signala. Ovo će proizvođačima omogućiti da kreiraju tanje i lakše telefone. Samsung tvrdi da čip ispunjava zahteve mobilnog plaćanja i spreman je da se nađe u narednoj generaciji telefona.

Izvor: GSMArena

Sve informacije u vezi sa kompanijom Samsung, možete pogledati na Samsung stranici, na Benchmark sajtu

Komentari

0 Dodaj komentar

MWC 2015: Asus ZenWatch hands-on (video)

MWC 2015: LG G Flex 2 hands-on (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109