Greška

Došlo je do greške.

Samsung planira da pojača svoju mobilnu diviziju savitljivim i 5G telefonima

31.10.2018 19:14 | 0 Biznis IT
Samsung planira da pojača svoju mobilnu diviziju savitljivim i 5G telefonima


Ukoliko pogledamo period od pre 4-5 godina, kompanije kao što su Apple i Samsung su bile na vrhuncu kada su telefoni u pitanju. Međutim, tržište je u međuvremenu preplavljeno kineskim kompanijama koje nude jeftinije a hardvesrki i softverski dobro opremljene telefone, čime je slika na tržištu bitno izmenjena.

Huawei je nedavno smenio kompaniju Apple sa mesta drugog najvećeg proizvođača telefona. Samsung je taskođe poprilično uzdrman u proteklom periodu. Kompanija je u svom najnovijem finansijskom izveštajhu istakla da je mobilna divizija ostvarila prihod od oko 22 milijarde dolara, ali je profit tokom trećeg tromesečja iznosio samo 1,9 milijardi dolara.


Ne propustite test: Samsung Galaxy J4+ (2018) (Video)


Samsung ovakav rezultat pripisuje slabijoj prodaji svojih telefona iz srednjeg i donjeg segmenta tržišta, kao i u povećanju troškova marketinga.

Međutim, južnokorejska kompanija ima plan kako da situaciju preokrene, a to uključuje objavu savitljivog telefona i 5G kompatibilnih modela. Pored ovoga, Samsung planira da pojača svoju poziciju kao predvodnika inovacija, kao i na polju Bixby-bazirane AI podrške i IoT servisa.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD Radeon RX 590 bi mogao stići 15. novembra po ceni od 299 dolara

HTC U12 life dostupan u mts-u

10604
10605
10606
10607
10608
10609