Samsung patentirao senzor otiska prsta ispod displeja

Najnoviji izveštaj sajta LetsGoDigital pokazuje da Samsung ima novi i inovativni pristup starom senzoru otiska prsta

Najnoviji izveštaj sajta LetsGoDigital pokazuje da Samsung ima novi i inovativni pristup starom senzoru otiska prsta. Izveštaj ukazuje na patent prijavu za in-display senzor otiska prsta, koju je podneo Samsung Electronics Co. Ltd. Prijava je podneta aprila 2017. godine, a ovog meseca je odobrena od strane WIPO (World Intellectual Property Organisation).Prema navodima iz patenta, Samsung planira da instalira senzor otiska između gornjeg sloja stakla i drugog sloja touch senzora. Ispod touch senzora je treći sloj, koji predstavlja displej panel.
samsung2_40.jpgSmeštanjem senzora između prva dva sloja, Samsung je izgleda kreirao prilično veliku oblast koja će očitavati otisak prsta sa gotovo bilo kog dela na displeju. Kompletan displej će biti povezan sa procesorom ili čipsetom, koji će moći da uskladišti bar jedan registrovani otisak prsta.Samsung planira da novu funkciju koristi uz veliki broj izvornih aplikacija. Ideja takođe ukazuje na mogućnost kreiranja uređaja koji u potpunosti odbacuju okvire, s obzirom na to da će jedine oblasti koje zahtevaju okvir biti prijemnik i prednja kamera.Izvor: LetsGoDigital

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi