Greška

Došlo je do greške.

Samsung patentirao savitljive AR naočare

13.07.2019 12:53 | 0 Mobile
Samsung patentirao savitljive AR naočare


Samsung istražuje mogućnost razvoja AR (augmented reality - uvećana realnost) naočara, a ovo je otkriveno u jednoj od kompanijinih prijava za patente.

Dokumentacija, koju je južnokorejska kompanija podnela kod US Patent & Trademark Office, prikazuje savitljivi uređaj koji izgleda kao uobičajen par naočara, ali sa debljim okvirima kako bi se imlementirale elektronske komponente. Iako bi finalni proizvod mogao izgledati drugačije, aktuelni dizajn predstavlja nosivi uređaj koji se automatski pali kada je rasklopljen.

Dok god je jedan od okvira rasklopljen, projektor naočara (smešten u okviru) će projektovati sliku na mali displej smešten u korinsikovo polje pregleda. Samsung izgleda razmatra korišćenje  magnetnih senzora kako bi se osiguralo da uređaj ostane rasklopljen, dok ga korisnik namerno ne sklopi.

 

Pogledajte još: Informacije o ceni Samsung Galaxy Note10 serije


S obzirom na to da se za sada radi samo o prijavi za patent, Samsung nije istakao kakve komponente se koriste u ovim AR naočarama. Nije poznato da li kompanija planira da patent pretvori u komercijalni proizvod.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Mi A3 na novim renderima

Rastavljanje novog 13-inčnog MacBooka otkriva veliku bateriju

10104
10105
10106
10107
10108
10109