Greška

Došlo je do greške.

Samsung patentirao rastegljivu bateriju za telefone

04.12.2018 21:41 | 0 Mobile
Samsung patentirao rastegljivu bateriju za telefone


Samsung planira da bude u vrhu proizvodnje fleksibilnih telefona, a kompanijin prvi fleksibilni model će se pojaviti početkom naredne godine. Da li će ovaj telefon možda imati i reastegljivu bateriju za sada nije poznato, ali najnoviji kompanijin patent opisuje ovakav tip baterije.

Patent opisuje bateriju koja može da menja oblik, a sastoji se od svojevrsne "vrećice" koja sadrži potrebne metalne barijere i elektrode. Svi ovi delovi imaju talasaste oblike, a sve ovo omogućava bateriji da se rasteže bez lomljenja.

 

Pogledajte još: Samsung Galaxy Fold će biti limitiran na samo milion primeraka


Pre nekoliko godina, južnokorejska kompanija je već prikazala potpuno savitljivu bateriju, a prototipi su izgledali kao da su od gume. U to vreme, Samsungovi zvaničnici su istakli da će baterije biti spremne za masovnu proizvodnju za nekoliko godina, a moguće je da je njihovo vreme upravo stiglo.

Za sada nije poznato da li je najnoviji Samsungov patent spreman za komercijalnu proizvodnju, ali ukoliko jeste, ovo bi mogao bitio naredni veliki korak za tehnologije baterija za mobilne uređaje. Biće zanimljivo videti koliki kapacitet će ovakve baterije moći da dostignu i koliko će trajati.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Mi 8 Explorer dobija 960fps mod i Super Night Scene

WhatsApp za Android stiže na tablete u beta formi

10104
10105
10106
10107
10108
10109