Greška

Došlo je do greške.

Samsung patentirao prepoznavanje lica sa dve kamere ispod ekrana

26.09.2022 09:39 | 0 Mobile
Samsung patentirao prepoznavanje lica sa dve kamere ispod ekrana

Iako novi patent datira iz marta 2021. godine, Samsung već ima dosta iskustva sa ovakvim kamerama, a Fold serija ima već drugu generaciju selfi kamera koje se nalaze ispod ekrana.

Ideja iza novog sistema koji je patentiran je prilično jednostavna: kamere prave nekoliko slika iz dva različitia ugla kako bi kreirala 3D model lica i koristila ga za proces autentifikacije. Da li Samsung insistira na dve kamere zbog svojih telefona na preklop još uvek nije poznato, ali kako sada deluje postoji šansa da će se druga kamera nalaziti na mestu senzora otiska prsta, što je zanimljivo rešenje, posebno pristup kompanije Samsung rešavanju problema druge kamere, piše Galaxyclub.nl.

Patent01.jpg

Sam patent ne ulazi previše u detalje, pa samo možemo da nagađamo da li ova kompanija planira kombinovanje kamere i modula za detekciju ili neku potpuno novu tehnologiju, jer na slikama deluje da gornja kamera liči na onu sa Fold3 i Fold4 modela, dok ona dole, bar na slici ima drugačija svojstva.

U patentu se pominje i merenje zenice kao dodatni sistem zaštite, a verujemo da je ovo jedan od slojeva koji onemogućava da prevarite kameru odštampanom slikom ili maskom.

Patent02.jpg

Novi koncept je i dalje koncept, ali je patentiran, tako da nije isključeno da Samsung aktivno radi na njemu, ali ćemo to saznati verovatno u skorijoj budućnosti.

Ovi ljudi prave celu Srbiju u Minecraft igri u punoj veličini

Xiaomi među top 50 najinovativnijih kompanija na svetu

10104
10105
10106
10107
10108
10109