Greška

Došlo je do greške.

Samsung patentirao pametni prsten

30.08.2018 20:58 | 0 Mobile
Samsung patentirao pametni prsten


Samsung Electronics je 20. februara ove godine podneo zahtev za patent kod WIPO organizacije za "Elektronski uređaj i metode za određivanje orijentacije uređaja". Patent je odobren 23. avgusta 2018. godine i opisuje metod za korisnike koji omogućava kontrolisanje uređaja uz pomoć gestikulacija rukom. Korisnicima je samo potrebno da nose pametni prsten.

Pametni prsten se sastoji od senzora za dodir i senzora za inerciju, od kojih je ovaj drugi senzor od devet osa koji precizno može da odredi koji pokreti su odrađeni. Sam prsten ima 12 oblasti osetljivih na dodir i može se nositi na bilo kom prstu, na obe ruke. Takođe, moguće je i korišćenje više prstenova.


Pogledajte još: Patent pokazuje kako će funkcionisati Samsungov ultrasonični senzor otiska prsta


Uz pomoć upiranja prstom, mahanja, prevlačenja, rotiranja ili štipanja prsta/prstiju, korisnici mogu da kontrolišu uređaje kao što je televizor. Pametni prsten se može koristiti i za kontrolisanje zvuka, sigurnosne kontrole ili kontrolu osvetljenja. Korisnički interfejs prstena će se podešavati u zavisnosti od pokretanja skrola (vertikalno ili horizontalno).

sam2_172.jpg


Pored svega navedenog, Samsungov pametni prsten bi se mogao koristiti i za VR aplikacije. Pojedinačni prsti se mogu prikazati u virtuelnom okruženju, nudeći potpuno nove mogućnosti.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Honor nagovestio Magic 2 sa slajder kamerom i FullView ekranom

Samsung otkriva realnu 8K rezoluciju i 8K AI Upscaling tehnologiju za QLED 8K TV

10104
10105
10106
10107
10108
10109