Samsung patentirao pametni prsten

Pametni prsten ima 12 oblasti osetljivih na dodir i može se nositi na bilo kom prstu, na obe ruke

Samsung Electronics je 20. februara ove godine podneo zahtev za patent kod WIPO organizacije za “Elektronski uređaj i metode za određivanje orijentacije uređaja”. Patent je odobren 23. avgusta 2018. godine i opisuje metod za korisnike koji omogućava kontrolisanje uređaja uz pomoć gestikulacija rukom. Korisnicima je samo potrebno da nose pametni prsten.Pametni prsten se sastoji od senzora za dodir i senzora za inerciju, od kojih je ovaj drugi senzor od devet osa koji precizno može da odredi koji pokreti su odrađeni. Sam prsten ima 12 oblasti osetljivih na dodir i može se nositi na bilo kom prstu, na obe ruke. Takođe, moguće je i korišćenje više prstenova.
Pogledajte još: Patent pokazuje kako će funkcionisati Samsungov ultrasonični senzor otiska prsta
Uz pomoć upiranja prstom, mahanja, prevlačenja, rotiranja ili štipanja prsta/prstiju, korisnici mogu da kontrolišu uređaje kao što je televizor. Pametni prsten se može koristiti i za kontrolisanje zvuka, sigurnosne kontrole ili kontrolu osvetljenja. Korisnički interfejs prstena će se podešavati u zavisnosti od pokretanja skrola (vertikalno ili horizontalno).
sam2_172.jpgPored svega navedenog, Samsungov pametni prsten bi se mogao koristiti i za VR aplikacije. Pojedinačni prsti se mogu prikazati u virtuelnom okruženju, nudeći potpuno nove mogućnosti.Izvor: LetsGoDigital
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 
Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi