Samsung patentirao opciju skeniranja dlana

Samsung izgleda smatra da bi korišćenje telefona za skeniranje dlana mogla biti jedna od opcija koja će pomoći korisnicima da povrate svoje lozinke.

Kada je biometrijska sigurnost na telefonima u pitanju, tu su senzori otiska prsta, skeniranje oka i prepoznavanje lica kao najnovija opcija (odnosno unapređena verzija od ranije). Međutim, prema onome što sugeriše Samsungov najnoviji patent, skeniranje dlana bi moglo biti naredna sigurnosna opcija.U aplikaciji za patent, koju je otkrio CNET, Samsung izgleda smatra da bi korišćenje telefona za skeniranje dlana mogla biti jedna od opcija koja će pomoći korisnicima da povrate svoje lozinke. Patent sugeriše da lozinka može biti skrivena u linijama na korisnikovom dlanu, a držanjem kamere telefona na dlanu moguće je otkriti lozinku ili deo lozinke koji će pomoći u osvežavanju memorije korisnika.Ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi patent bio proširen i na mogućnost da se korisnici u potpunosti verifikuju uz pomoć dlana na telefonima. Ostaje pitanje sigurnosti i pouzdanosti, kako sistem ne bi mogao da bude prevaren fotografijom korisnikovog dlana.Naravno, ne postoje garancije da će opcija skeniranja dlana ikada biti implementirana i moguće je da će ostati samo u domenu zanimljive ideje sa potencijalom za implementaciju.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi