Greška

Došlo je do greške.

Samsung patentirao in-screen senzor otiska prsta, možda na vreme za Galaxy S9?

30.11.2017 19:11 | 0 Mobile
Samsung patentirao in-screen senzor otiska prsta, možda na vreme za Galaxy S9?


Senzor otiska prsta koji je ugrađen u ekran je nešto čemu proizvođači telefona teže već neko vreme. Glasine su sugerisale da bi ga Samsung Galaxy S8 mogao implementirati, a isto je pominjano i za Galaxy Note8 model. Međutim, Samsung do sada nije bio u stanju da implementira in-screen senzor otiska prsta. Umesto toga, senzor je smešten na poleđinu, pored kamere, ali ovo nije baš najbolje prihvaćeno od strane korisnika.

Izgleda da je Samsung napravio pomak na ovom polju, jer je južnokorejskoj kompaniji odobren patent za in-screen senzor otiska prsta od strane WIPO organizacije.

Na osnovu patenta, displej bi mogao imati do 12 tačaka pritiska, omogućavajući korisniku da koristi kompletnu oblast za očitavanje otiska kako bi pristupali aplikacijama, kontaktima i porukama. Sam senzor otiska prsta je smešten ispod staklenog sloja ekrana, ali iznad touch senzora.

Očekuje se da će Samsung prikazati svoj naredni premijum telefon, Galaxy S9, tokom CES 2018 sajma u januaru, tokom privatnog sastanka sa zvaničnicima. Moguće je da će i pomenuti in-screen senzor otiska prsta biti spreman za Galaxy S9, ali za ovu potvrdu ćemo morati da sačekamo zvaničnu objavu telefona.

Izvor: TalkAndroid

Komentari

0 Dodaj komentar

Da li nam NZXT priprema nešto zaista novo i uzbudljivo?

Specijalna verzija Leica objektiva kombinuje modernu tehnologiju i klasičan dizajn

10104
10105
10106
10107
10108
10109