Greška

Došlo je do greške.

Samsung patentirao Bixby zvučnik sa kamerom i mikrofonima

14.06.2018 13:06 | 0 Multimedija
Samsung patentirao Bixby zvučnik sa kamerom i mikrofonima


Samsung Electronics je 21. novembra 2017. godine podneo prijavu za patent kod USPTO i WIPO tela za standardizaciju. Patent pod nazivom "elektronski uređaj za kontrolu parametara mikrofona" objavljen je 31. maja 2018. Godinu dana ranije, patent je već odobren u Južnoj Koreji .

Patentirani pametni zvučnik je napredni uređaj sa minimum 7 mikrofona. Kućište se sastoji od dva dela, a gornji deo može da se rotira za 360 stepeni. Svaki mikrofon može da primi odvojene informacije o zvuku, što omogućava uređaju da precizno otkrije odakle dolazi zvuk. Pametni zvučnik se potom okreće u pravcu odakle dolazi zvuk, što omogućava prepoznavanje govora.

bixby2_1.jpg

Pametni zvučnik ima kameru, koja takođe može da prepozna lice korisnika. Ako lice odgovara slici koja je sačuvana u memoriji, ova osoba se automatski smatra i izvorom zvuka. Na taj način, kamera se takođe može automatski rotirati u smeru korisnika.

Bixby zvučnik može reagovati tako što proizvodi zvuk, ali i prikazivanjem teksta i fotografija preko ugrađenog ekrana. Ekran nudi funkcije dodira i takođe može prepoznati određene gestikulacije. Patent dalje opisuje mogućnost davanja inputa preko stylus pametne olovke.

Galaxy Note9 stiže uz Bixby 2.0, koji će nuditi brže odgovore


Pored obavljanja zadataka, Samsungov pametni zvučnik takođe može da prima i da šalje podatke ka pametnom uređaju, kao što je pametni telefon ili tablet. Ovo omogućava korisnicima da započnu telefonski razgovor ili da kreiraju video poziv.

Osim opisanih funkcija, korisnici takođe imaju pristup media plejeru, internet pretraživaču, e-pošti, foto albumu i alarmu. Uređaj je opremljen mobilnim modulom, LTE, Wi-Fi, Bluetooth, NFC i GPS funkcijama. Pored ovoga, patent opisuje moguću integraciju USB i HDMI porta i podršku za fleš memoriju.

Izvor: LetsGoDigital

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft planira da predstavi HoloLens 2 ove godine

Resident Evil 2 Remake stiže 25. januara (video)

10304
10305
10306
10307
10308
10309