Greška

Došlo je do greške.

Samsung pametni televizori bogatiji za još jednog glasovnog asistenta

07.12.2020 15:20 | 0 Multimedija
Samsung pametni televizori bogatiji za još jednog glasovnog asistenta


Saopštenje za javnost

Kompanija Samsung Electronics najavila je da će se Google uskoro pridružiti postojećim glasovnim asistentima (Amazon Alexa i Bixby) dostupnim na Samsung pametnim televizorima, što će korisnicima omogućiti jednostavnije upravljanje i pretrage, bez potrebe za dodatnim preuzimanjem, hardverom ili instalacijom. Ovaj paket, trenutno vodećih glasovnih asistenata, koji se mogu modifikovati u skladu sa željama korisnika, imaće svi Samsung televizori iz 2020. godine – QLED 4K i 8K, Cristal UHD, kao i lifestyle modeli - Frame, Serif, Sero i Terrace.

Zahvaljujući širem spektru opcija, korisnici Samsung Smart televizora sada imaju brži i lakši pristup omiljenim zabavnim sadržajima i odgovorima na pitanja u realnom vremenu, kao i mogućnost neometanog upravljanja pametnim uređajima, pomoću glasovnog asistenta kojeg sami odaberu. Korišćenje glasovnih komandi na pametnim televizorima omogućava laku pretragu kanala, podešavanje jačine zvuka, kontrolu aplikacija i još mnogo toga.

sam1_39.jpg


Upotreba glasovnih asistenata na pametnim televizorima značajno je porasla od momenta kada je predstavljen Bixby 2018. godine. Sada, uz podršku Google asistenta i Amazon Alexe, pozivamo korisnike da očekuju i zahtevaju još više od svojih televizora,” rekla je Seline Han, potpredsednica poslovnog odeljenja za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics.

Uz pomoć glasovnih asistenata, ljubitelji zabave sada mogu bez mnogo napora naći željeni sadržaj, pretraživanjem po žanru, reditelju ili glumcu. Оsim novih TV programa i filmova, Alexa, Bixby i Google asistent takođe pružaju informacije o vremenskoj prognozi, najnovijim rezultatima utakmica ili puštaju vaše omiljene melodije. Pored toga, Google asistent korisnicima omogućava pristup i drugim Google uslugama koje im mogu olakšati svakodnevicu – Google Search, Photos, Maps, Calendar i mnoge druge.

sam2_456.jpg


Integrisanjem Google asistenta u Samsung pametne televizore, želeli smo da dnevnu sobu povežemo sa ostatkom pametnog doma i korisnicima pomognemo da njime bolje upravljaju korišćenjem Google usluga. U okviru naše saradnje sa kompanijom Samsung, nastojimo da i na velikom ekranu ponudimo pomoć Google asistenta što većem broju korisnika širom sveta,” rekao je Jack Krawczyk, glavni menadžer proizvoda za Google Assistant.

Kreiranjem novog „hub-a” u bilo kojoj prostoriji u kući, Samsung pametni televizori sada se mogu koristiti za upravljanje osvetljenjem, podešavanje termostata, alarma ili obavljanje bilo kojih drugih zadataka, prema komandama odabranog glasovnog asistenta.

Izvor: Samsung

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

LG planira da se oslanja na spoljne saradnike za telefone iz donjeg i srednjeg segmenta

Poco F2 Pro počinje da dobija Android 11 u Evropi

10304
10305
10306
10307
10308
10309