Samsung ostvario prvi rast profita u poslednje dve godine

Kompanija Samsung objavila je finansijski izveštaj za treće tromesečje ove godine, i prema očekivanjima, zabeležen je prvi rast profita u poslednje dve godine

Kompanija Samsung objavila je finansijski izveštaj za treće tromesečje ove godine, i prema očekivanjima, ostvaren je prvi rast profita u poslednje dve godine. Izveštaj otkriva operativni profit od 6,4 milijardi dolara što je impresivno povećanje u odnosu na 3,6 milijardi koliko je ostvareno u istom periodu prošle godine. Ukupni prihodi su iznosili 45,6 milijardi dolara, što je takođe povećanje u odnosu na 41,7 milijardu od prošle godine.
Samsung poručuje da je rast profita došao uglavnom od poslovanja sa čipovima i displej panelima. Ako pogledamo kompanijino mobilno odeljenje, videćemo da je i ono zabeležilo rast profita na 2,1 milijardu dolara sa prethodnih 1,5 milijardi. Samsung je imao veću prodaju telefona sa znatno povećanim isporukama Galaxy Note5, Galaxy S6 Edge+ kao i Galaxy A i J serija telefona, poručuje se u saopštenju.
Samsungove najnovije baterije čine neobične nosive uređaje mogućim
Izvor: GSMArena
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi