Greška

Došlo je do greške.

Samsung nastavlja da dominira tržištem displeja

17.06.2019 16:30 | 0 Multimedija
Samsung nastavlja da dominira tržištem displeja


Samsung Display je zadržao vodeću poziciju na tržištu displeja tokom prvog tromesečja 2019. godine, prema navodima analitičke kompanije IHS Markit. Južnokorejska kompanija je isporučila displeje u vrednosti od 3,4 milijarde dolara, što čini 40,2 procenta ukupnog tržišta. Međutim, ovaj rezultat predstavlja i pad od 6,6 odsto na godišnjem nivou.

JDI ostaje daleko iza, na drugom mestu, sa tržišnim učešćem od 12,3 procenta, dok je BOE ostvario najveći dobitak i duplirao svoj tržišni udeo na 11,9 procenata. IHS predviđa da će BOE veoma brzo i lako prestići JDI i dospeti na drugu poziciju.

Analitika kompanije IHS pokriva kompletno tržište displeja, ali analize otkrivaju da je glavni razlog Samsungove dominacije zbog OLED panela u telefonima koji nisu iz premijum segmenta. Mnoge kompanije implementiraju ove ekrane u svoje telefone, jer dobro rade uz senzore otiska prsta ispod displeja.

 

Pogledajte još: Samsung Display navodno radi na dva dvostruko savitljiva dizajna ekrana


Ukoliko se posmatra samo tržište OLED panela, Samsung nema gotovo nikakvu konkurenciju. Južnokorejska kompanija je prodala 80% od svih isporučenih OLED panela. Glavni rivali Samsungu na ovom polju su BOE i LG, ali su daleko iza. LG je uspeo da duplira svoje tržišno učešće zahvaljujući dobroj prodaji Huawei Mate 20 Pro telefona.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Nvidia bi mogla objaviti novi, moćniji SHIELD Android TV box

GIGABYTE predstavlja AORUS NVMe gen. 4 SSD i ulazi u PCIe 4.0 eru

10304
10305
10306
10307
10308
10309