Greška

Došlo je do greške.

Samsung najavio servis za mobilno plaćanje

03.03.2015 13:54 | 1 Software/Web
Samsung najavio servis za mobilno plaćanje

Kompanija Samsung najavila je najnovije dostignuće u oblasti servisa za mobilno plaćanje, Samsung Pay, kao uvod u novo doba u oblasti mobilnog plaćanja i elektronskog trgovanja. Samsung Pay omogućava korisnicima da pređu na bezbedna mobilna plaćanja na gotovo svim prodajnim mestima. Do danas, trgovci koji koriste konvencionalne terminale za kartice sa magnetnom trakom retko su prihvatali mobilno plaćanje. Sa opcijom Samsung Pay, korisnici sada mogu da koriste svoje mobilne uređaje za plaćanje na postojećim prodajnim terminalima. Kako bi se to postiglo, Samsung koristi NFC i novu vlastitu tehnologiju MST (magnetski bezbedan prenos) kako bi mobilna plaćanja bila pristupačnija trgovcima i kupcima.

Samsung je sklopio partnerstvo sa vodećim mrežama za plaćanje kao što su MasterCard i Visa, kako bi ponudio najbolje mobilno plaćanje u klasi. Takođe, Samsung radi na proširivanju partnerskog sistema za Samsung Pay sa glavnim finansijskim partnerima širom sveta, uključujući American Express, Bank of America, Citi, JPMorgan Chase i U.S. Bank, čime želi da pruži više fleksibilnosti, pristupa i izbora korisnicima uz jednostavan i bezbedan način plaćanja.

SamsungPay2.jpg

Samsung Pay ima potencijal da bude prihvaćen na oko 30 miliona trgovačkih lokacija širom sveta, što ga čini jedinim mobilnim rešenjem sa gotovo univerzalnim prihvatanjem. Samsung nudi tu sposobnost lansiranjem revolucionarne tehnologije MST (magnetski bezbedan prenos). Korisnici mogu da upotrebe Samsung Pay na prodajnim mestima bez obzira na to da li terminali podržavaju NFC ili tradicionalnu magnetsku traku.

Uz to, MST tehnologija omogućava servisu Samsung Pay da podrži privatne kreditne kartice (PLCC) u saradnji sa glavnim partnerima, poput Synchrony Financial i First Data Corporation. Interakcija sa trgovcima, bankama i glavnim mrežama za plaćanje nudi korisnicima priliku da koriste širok spektar platnih kartica zbog čega je Samsung Pay zaista univerzalno rešenje za mobilno plaćanje.

Sa servisom Samsung Pay, korisnici će uživati u prednostima korišćenja jednostavne i lake aplikacije što će dosvesti do pozitivnog korisničkog iskustva. Dodavanje kartice se obavlja u nekoliko jednostavnih koraka. Kada se doda, korisnik jednostavnim dodirom pokreće aplikaciju Samsung Pay, bira željenu karticu za plaćanje i potvrđuje to preko senzora za otisak prsta. Kuckanje na uređaj na prodajnim terminalima omogućava brzu, bezbednu i laku kupovinu.

Samsung je posvećen očuvanju bezbednosti i privatnosti korisničkih podataka u skladu sa najvišim standardima, poručuju iz ove kompanije. Samsung Pay ne čuva brojeve računa na korisnikovom uređaju i pruža mnoge bezbednosne funkcije koje tu opciju čine bezbednijom od kartice. U kombinaciji sa označavanjem – zamenom osetljivih podataka sa kartice jedinstvenim i bezbednim znakom kako bi se sprečile prevare – Samsung Pay će ponuditi bezbedno mobilno plaćanje širom sveta.

Samsungovo obezbeđenje plaćanja ojačano je sopstvenom mobilnom bezbednosnom platformom (Samsung KNOXTM) i ARM TrustZone koje zajedno štite informacije o transakciji od prevaranata i krađe podataka. Takođe, u slučaju gubitka telefona, Samsungova funkcija Find My Mobile omogućava korisnicima da lociraju, zaključaju i čak izbrišu svoje uređaje na daljinu, zbog čega podaci iz servisa Samsung Pay nikad neće biti ugroženi.

Samsung Pay će u početku biti dostupan u SAD i Koreji od leta, a proširiće se i na druge regione, uključujući Evropu i Kinu, uz uređaje Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge.

Izvor: Samsung

Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu

 

Komentari

0 Dodaj komentar

MWC 2015: LG Joy je pristupačan Android telefon

PC ostaje dominantna igračka platforma do 2018

10504
10505
10506
10507
10508
10509