Samsung najavio 'nesalomivi' OLED panel (video)

Samsung Display je upravo objavio da je razvio "Unbreakable" (nesalomivi) fleksibilni OLED panel

Samsung Display je upravo objavio da je razvio “Unbreakable” (nesalomivi) fleksibilni OLED panel. Komponenta je razvijena za telefone i sertifikovana je od strane UL – Underwriters Laboratories, koji radi za OSHA u Sjedinjenim Američkim Državama.Kompanija je u svom saopštenju istakla da je nesalomivi displej prošao test u realnom vremenu, baziran na vojnim standardnima američkog Ministarstva odbrane.Hojung Kim, generalni menadžer Samsung Displaya je istakao da je ojačani plastični prozor specifično podoban za telefone, jer je lagan, mogućnosti prenosa podataka i čvrstine, što su karakteristike slične onome što nudi staklo.

Kompanija očekuje da će izdržljive OLED panele koristiti u automobilskim konzolama, mobilnim vojnim uređajima, prenosivim gejming konzolama i tablet PC uređajima.
 
Pročitajte još: Samsung Galaxy Note9 na fotografijama visokog kvaliteta
Tokom testiranja, Underwriters Laboratories je sproveo seriju ispuštanja panela sa visine. Prvi test je bio ispuštanje sa visine od 1,2 metra, nakon čega je podvrgnut ekstremnim temperaturama (između 71 i -32 stepena Celzijusa). Panel je nastavio da funkcioniše normalno, bez ikakvih oštećenja.Nakon ovoga, ispušten je sa visine od 1,8 metara i takođe nije pretrpeo oštećenja i bio je potpuno funkcionalan.Izvor: GSMArena
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 
Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi