Samsung najavio napredniju ISOCELL Plus tehnologiju kamera

Tehnologija obećava poboljšanu preciznost boja i bolju osetljivost na svetlost na dolazećim kamerama telefona

Samsungova ISOCELL tehnologija je uobičajena karakteristika u senzorima telefona, ali je južnokorejska kompanija sada objavila potpuno novu ISOCELL Plus tehnologiju. Tehnologija obećava poboljšanu preciznost boja i bolju osetljivost na svetlost na dolazećim kamerama telefona.U aktuelnim ISOCELL kamera senzorima, fizička metalna barijera je postavljena između piksela, kako bi se smanjio neželjeni transfer signala boja. Međutim, metalna barijera ima manu koja dovodi do apsorbovanja ili reflektovanja dolazećeg svetla, što smanjuje kvalitet fotografije.ISOCELL Plus tehnologija pomenutu metalnu barijeru menja novim materijalom, koji je razvio Fujifilm, a kvalitet fotografija se povećava tako što se smanjuje reflektovanje/apsorbovanje. Specifično, Samsung tvrdi da donosi 15 procenata poboljšanja u osetljivosti na svetlost i boljem prikazu boja.
Pogledajte još: Samsung sprema sopstveni GPU za Exynos čipove
ISOCELL Plus senzori će takođe biti temelj za kamere više rezolucije, preko 20MP. Tehnologija pojačavanja svetlosti bi mogla biti dodatak za telefoto kamere, koje generalno pate u uslovima slabog osvetljenja zbog svojim malih otvora blende. Verovatno se neće raditi o revolucionarnom poboljšanju kvaliteta tokom noćnog snimanja, ali se svakako može očekivati bolji kvalitet od onoga što nude aktuelne telefoto zoom kamere.Samsung će ISOCELL Plus tehnologiju prikazati na Mobile World Congressu u Šangaju, koji se održava do 29. juna. Kompanija još nije objavila kada će se pojaviti prvi telefoni sa ISOCELL Plus senzorima.Izvor: AndroidAuthority

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi