Greška

Došlo je do greške.

Samsung najavio investicije vredne više milijardi dolara u 5G, AI i drugo

08.08.2018 18:23 | 0 Biznis IT
Samsung najavio investicije vredne više milijardi dolara u 5G, AI i drugo


Samsung je objavio da planira da investira 22 milijarde dolara u inovativne grane industrije, kao što su veštačka inteligencija (AI), 5G, biofarmacija i elektronski delovi za automoto industriju. Kompanija planira da ovo sprovede tako što će investiratiu u poslovanja, a planira da fond iscrpi u naredne tri godine.

Prema navodima južnokorejskog giganta, objava stiže nakon brojnih meseci razmatranja poslovnih prilika i odobrenja od strane menadžment tima i odbora direktora različitih Samsungovih odeljenja, koji će biti obuhvaćeni investicijama. Kao deo projekta, kompanija planira da otvori inkubacioni program za interne i eksterne startap projekte i da obezbedi softverske treninge.


Pogledajte još: Samsung obećava nove proizvodne forme za narednu godinu


Samsung ističe da želi da investira u AI zato što veruje da će buduće inovacije biti bazirane na ovoj tehnologiji, dok će investicije u 5G omogućiti nove poslovne prilike u automoto industriji Internet of Things (IoT) i robotici.

Kompanija takođe očekuje da će novi projekti stvoriti 40.000 novih poslova tokom naredne tri godine, kao i oko 700.000 novih poslova u povezani industrijama i poslovanjima.

Izvor: Neowin

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Google Pixel 3 XL će imati samo 4GB RAM-a?

Huawei Nova 3i u Evropu stiže kao Huawei P Smart+

10604
10605
10606
10607
10608
10609