Greška

Došlo je do greške.

Samsung na sajmu IFA predstavio kako će izgledati televizori budućnosti

15.09.2015 20:08 | 0 Multimedija
Samsung na sajmu IFA predstavio kako će izgledati televizori budućnosti

Kako zamišljamo televizor budućnosti? TV ekran i audio sistem koji uz jutarnje vesti i vremensku prognozu prikazuje dnevne obaveze, a pri povratku sa posla automatski pušta omiljenu muziku. Domaćici je dovoljno samo da kaže: „Večera je na stolu“ i tada svi TV uređaji ukućanima signaliziraju da je hrana spremna.Ovo su samo neke od funkcija koju će putem IoT (Internet of Things), prema viziji kompanije Samsung, imati televizori u budućnosti.

Od kompanije Samsung smo na IFA sajmu dobili mnogo uzbudljivih novosti - od partnerstva sa proizvođačima do sve šireg asortimana TV aparata ali svima je bila najzanimljivija postavka kompanije koja je ilustrovala kako bi mogao da izgleda dan sa IoT TV uređajem, od ranih jutarnjih časova do odlaska na spavanje.

Televizorbuducnosti2.jpg


Kada se probudimo, TV ekran će prikazati jutarnje vesti, vremensku prognozu, informacije o saobraćaju, uz istovremeno prikazivanje dnevnih obaveza za taj dan. Korisnik glasom može da naloži podizanje roletni ili uključivanje klima uređaja, koji je već pratio stanje vazduha u kući. Kada je vreme za povratak sa posla, TV i audio sistem se automatski pokreću, puštajući omiljenu muziku korisnika, a osvetljenje i temperatura se automatski podešavaju na optimalne uslove.

IFA 2015: Samsung predstavio svoj prvi Ultra HD Blu-ray plejer

Televizor bi mogao da postane porodični uređaj za komunikaciju. Na primer, sve što mama treba da kaže je „Večera je na stolu“ i TV i audio uređaji širom kuće će signalizirati svom članovima porodice da se upute ka kuhinji. Uz to, TV uređaj se ponaša kao komandni centar, proveravajući status povezanih uređaja, kao što su bebi-monitori, mašina za pranje veša ili kućno zvonce. Sistem bi mogao da upravlja i obaveštenjima, tako što će ih emitovati prema listi prioriteta usklađenoj sa životnim navikama korisnika.

Još jedan deo Samsungove izložbe o IoT predstavio je dom u kome TV aparat identifikuje programe koji se prate i obezbeđuje najbolje okruženje za uživanje u njima prilagođeno vrsti sadržaja. Na primer, ako se emituje film, TV uređaj će prigušiti svetla i prebaciti audio podešavanja na program rada za puštanje filmova, kako bi obezbedio raskošniji, bogatiji zvuk čime se u udobnosti dnevne sobe korisnika stvara doživljaj nalik onom u bioskopu. Na komandu “Laku noć”, sistem će ugasiti svetla, spustiti roletne i prebaciti klima uređaj na podešavanja koja obezbeđuju temperaturu prijatnu za san.

Izvor: Samsung

Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Sony-ev Project Morpheus je sada PlayStation VR

Lumia 950, 950 XL i Surface Pro 4 će biti predstavljeni na Microsoftovom događaju 6. oktobra.

10304
10305
10306
10307
10308
10309