Samsung kupuje Harman za osam milijardi dolara

Ova akvizicija će dati Samsungu veliko prisustvo na tržištu povezanih tehnologija, a posebno automobilske eletronike što ostaje prioritet za Samsung

Kompanija Samsung Electronics danas je objavila da je pristala da kupi Harman International Industries za 112 dolara po akciji u kešu što dovodi do toga da je ukupna vrednost investicije osam milijardi dolara. Ova akvizicija će dati Samsungu veliko prisustvo na tržištu povezanih tehnologija, a posebno automobilske eletronike što ostaje prioritet za Samsung. Harman je lider na tržištu povezanih automobilskih rešenja, a gotovo dve trećine prijavljene prodaje ove kompanije u prethodnih 12 meseci se odnosilo na automobilsku industriju.
“Harman se savršeno uklapa u Samsung u pogledu tehnologija, proizvoda i rešenja,a udruživanje snaga je prirodni nastavak naše automobilske strategije u kojoj se nalazimo već neko vreme” poručio je Oh-Hjun Kvon direktor kompanije Samsung. Harman ima značajno iskustvo u projektovanju i integraciji sofisticiranih automobilskih tehnologija, i već ima jake veze sa nekim od najvećih imena u automobilskom svetu.
Ova akvizicija će omogućiti Samsungu i pristup Harmanovim softverskim dizajnerskim rešenjima na području otključavanja tržišnog potencijala Internet Of Things platforme. Samsung će takođe dobiti pristup Harmanovim vodećim brendovima i audio sistemima kao što su Harman Kardon, JBL, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Revel i Infinity.
Samsung počinje proizvodnju skenera otiska prstiju
Izvor: Sammobile
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi