Samsung kupuje Fiatovo odeljenje koje proizvodi delove za automobile

Prema izveštaju koji donosi Bloomberg, Samsung je u pregovorima da kupi Magneti Marelli, odeljenje kompanije Fiat Chrysler Automobiles

Samsung je u proteklih nekoliko meseci počeo ulaganje u segment pametnih automobila. Kompanija je nedavno počela saradnju sa nemačkim proizvođačima automobila kako bi razvili pametne “mozgove” za futurističke automobile a takođe pokrenuli i Samsung Connect Auto. Sada je Samsung u pregovorima da kupi brendiranu proizvodnju automobilskih komponenti.
Prema izveštaju koji donosi Bloomberg, Samsung je u pregovorima da kupi Magneti Marelli, odeljenje kompanije Fiat Chrysler Automobiles specijalizovano za razvoj i proizvodnju automobilskih delova visoke klase. Ugovor će navodno vredeti tri milijarde dolara, a ukoliko se sve zaista realizuje, onda će to biti Samsungova najveća akvizicija izvan Južne Koreje. Samim tim će pokazati i da je Samsung ozbiljan u pogledu automobila.
Samsung predstavio novi Gear VR
Izvor: Sammobile
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi