Greška

Došlo je do greške.

Samsung je sve bliži tome da postane najnoviji dobavljač čipova za Apple

13.11.2020 15:16 | 0 Biznis IT
Samsung je sve bliži tome da postane najnoviji dobavljač čipova za Apple


Apple je nedavno objavio prelazak na Apple Silicon, što znači da će svaki procesor u okviru proizvoda biti prilagođen od strane kompanije iz Kupertina.

Međutim, izgleda da to počinje da predstavlja manji problem za Apple. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) je jedini koji je do sada obezbeđivao čipove za Apple. Trenutni kapaciteti TSMC-a omogućavaju da se zadovolje potrebe nekoliko komapnija, koje rezervišu proizvodnju čipova kod tajvanskog proizvođača. Ali, kako Apple zahteva sve više i više čipova u odnosu na raniji period, TSMC-u postaje teško da drži korak u proizvodnji.

Ovo je razlog zbog kojeg Apple traži dodatnog proizvođača, koji bi uz TSMC proizvodio kompanijine čipove, prema navodima analitičara iz Business Korea.

 

Pogledajte još: Samsung je predstavio Exynos 1080 čipset


Prema izvorima, Apple je svoju pažnju usmerio na Samsung Electronics i proizvodna postrojenja južnokorejske kompanije. Samsung je nedavno započeo proizvodnju u sopstvenom 5nm procesu i prvi čipovi u ovoj tehnologiji se očekuju uskoro.

Međutim, neki pominju mogućnost da bi Apple M1 linija čipova mogla biti deo ovog prvog talasa. Apple će, prema navodima, angažovati i TSMC i Samsung kako bi obezbedio dovoljno zaliha za veliku potražnju koja se očekuje za proizvode zasnovane na kompanijinoj najnovijoj 5nm tehnologiji.

Izvor: Business Korea

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

iPhone 13 bi mogao imati zanimljiv dizajn baterije

Pojavili su se detalji o Intel Core Tiger Lake-H procesoru 11. generacije

10604
10605
10606
10607
10608
10609