Greška

Došlo je do greške.

Samsung je sve bliže kreiranju QD-OLED TV-a

29.11.2019 10:20 | 0 Multimedija
Samsung je sve bliže kreiranju QD-OLED TV-a


Iako je Samsung postao dominantan u korišćenju OLED tehnologije na mobilnim displejima, na polju televizora veliko ime u OLED segmentu je Samsungov rival - LG. Televizori kompanije LG zadivljuju testere svojom mogućnošću preciznog kontrolisanja osvetljenja, jer je svaki piksel samoosvetljujući (za razliku od QLED-brendirane quantum dot LCD tehnologije na koju se Samsung trenutno oslanja, a koja i dalje smešta LED osvetljenje iza filtera).

Ovo bi se moglo promeniti uskoro, jer je Samsung u oktobru istakao da planira da investira 11 milijardi dolara do 2025. godine u izgradnju fabrike koja je sposobna da proizvodi prave QLED TV ekrane koji se samostalno osvetljavaju.

 

Pogledajte još: Apple bi mogao koristiti Samsung OLED panele ekskluzivno za 2020 iPhone Pro modele


Sada su dva Samsungova istraživača objavila tezu o novoj quantum dot LED tehnologiji, koja se oslanja na indijum-fosfid umesto na kadmijum, a životni vek ovakvih rešenja je do milion sati. Takođe, poboljšani dizajn povećava efikasnost tako što sprečava oksidaciju i curenje energije.

Samsungovo samopouzdanje i investicije u QD-OLED displeje znači da je južnokorejska kompanija blizu rešenja i samo ostaje da se sačeka da televizori ovog tipa počnu da se pojavljuju na tržištu.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei Mate X savitljivi telefon rasprodat po treći put

Oppo Reno3 Pro bi mogao biti najtanji 5G telefon

10304
10305
10306
10307
10308
10309