Greška

Došlo je do greške.

Samsung je povukao Note7, ali je i Microsoft imao sličan slučaj

08.09.2016 09:33 | 6 Biznis IT
Samsung je povukao Note7, ali je i Microsoft imao sličan slučaj

Nakon detaljnog ispitivanja izveštaja koji su tvrdili da Galaxy Note7 ima problema sa baterijom, u kompaniji Samsung su odlučili da povuku apsolutno sve jedinice telefona koje se trenutno nalaze u prodaji.

Ovo predstavlja najveći opoziv telefona ikada, a Samsung će to koštati gotovo neverovatnih milijardu dolara. Analitičari takođe procenjuju da je vrednost kompanije pala za sedam milijardi nakon saopštenja o povlačenju telefona. Međutim, bez sumnje, Samsung je povukao pravi potez, a u sličnom problemu se pre nekoliko godina nalazio i Microsoft.

Xbox 360 konzola je patila od problema koji se naziva "Red Ring of Death", i koji je dovodio do toga da konzola bude potpuno neupotrebljiva nakon što se pregreje. Microsoft je međutim na nešto drugačiji način rukovao slučajem, nakon što je direktor Stiv Balmer procenio da bi povlačenje konzola koštalo kompaniju istih milijardu dolara. Robi Bah šef Xbox odeljenja u to vreme je govorio da im tri crvena kruga ne govore mnogo i da ne znaju da li imaju dva različita problema. Iz Microsoft-a su poručivali da su šest meseci pokušavali da iskorene uzrok problema ali da nisu znali šta se dešava. Ono što se zaista desilo je da je Microsoft kreirao Xbox bez previše obraćanja pažnje na dizajn, a timovi koji su radili na konzoli nisu radili zajedno. Rezultat nesaradnje je doveo do toga da je kreirano kućište koje nije bilo optimizovano za rasipanje toplote.

Piter Mur šef Xbox odeljenja od 2003. do 2007. godine, je rekao da je Stiv Balmer direktor kompanije u to vreme, bio taj koji je preuzeo odgovornost i želeo da povuče konzolu uprkos ogromnoj ceni takvog poteza. Nakon što su Bah i Mur izneli stanje stvari Stivu Balmeru, on je bez razmišljanja odlučio da povuče konzole.

Microsoft se ipak potpuno rešio problema tek nekoliko godina kasnije, kada je predstavljena nova verzija konzole koja nije imala problem sa pregrevanjem.

Opoziv Galaxy Note7 telefona će koštati Samsung milijardu dolara

Izvor: Softpedia

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple zvanično predstavio iPhone 7 i iPhone 7 Plus

iPad sa 16 GB je istorija, po istoj ceni stiže model sa 32 GB

10604
10605
10606
10607
10608
10609