Greška

Došlo je do greške.

Samsung je na putu da postane ozbiljna konkurencija Soniju na tržištu kamera senzora za telefone

07.04.2021 16:18 | 0 Biznis IT
Samsung je na putu da postane ozbiljna konkurencija Soniju na tržištu kamera senzora za telefone


Sony je već dugo vodeći proizvođač kada su u pitanju kamera senzori za telefone, dok je Samsung uglavnom držao ispod 20% ovog tržišta. Međutim, sada novo istraživanje sugeriše da situacija na tržištu polako počinje da se menja u korist Samsunga.

Prema istraživanju kompanije Strategy Analytics, Samsungovo tržišno učešće tokom 2020. godine je poraslo na 29 procenata, dok je Sony zabeležio pad na 46 procenata. Samsung LSI je divizija zadužena za ISOCELL kamera senzore, koje južnokorejska komapnije proizvodi, a ovo odeljenje polako osvaja tržište.

Samsungovi 64MP i 108MP senzori za kamere su postali veoma popularni kod proizvođača telefona, a pored toga južnokorejski gigant je bio zadužen za neke porudžbine koje je Sony odbio.

 

Pogledajte još: Xiaomi Mi 11 Ultra koristi Samsungov ISOCELL GN2 senzor kamere


Sony je računao na Huawei za isporuku više kamera senzora na telefone, ali zbog poznate situacije sa sankcijama SAD, Huaweijeva popularnost u SAD i Evropi je u padu. S druge strane, Samsung je obezbedio kamera senzore za proizvođače telefona kao što su Motorola, Oppo, Realme, Vivo i Xiaomi, što je dovelo do povećanja tržišnog učešća.

Samsungov 50MP ISOCELL GN2 senzor, kao i 200MP+ senzor o kojem kruže glasine, omogućavaju južnokorejskoj kompaniji dovoljno materijala da može da konkuriše kompaniji Sony na tržištu kamera senzora za telefone.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Realme GT 5G bi se od maja mogao pojaviti na globalnim tržištima

Evo kako da proverite da li je vaš broj telefona kompromitovan u velikom Facebook curenju podataka

10604
10605
10606
10607
10608
10609