Greška

Došlo je do greške.

Samsung ima patent za telefon koji ima drugu oblast za displej

22.01.2019 12:40 | 0 Mobile
Samsung ima patent za telefon koji ima drugu oblast za displej


Samsung je kod WIPO organizacije podneo zahtev za patent za "Elektronski uređaj sa displejem". Patent je objavljen 16. januara i opisuje smartfon sa punim ekranom, koji ima nekoliko otvora za prednju kameru i optičke senzore.

Patentirani Samsungov telefon ima drugu oblast za displej, kako bi se sprečilo da otvor za kameru u ekranu ostane neiskorišćen. Opisane su i različite kreativne mogućnosti ovakvog rešenja. Na primer, ikonica otkucaja srca se može prikazivati kada se koristi biometrijski senzor. Ili se ikonica za sočivo kamere može prikazivati kada se otvori aplikacija za kameru. Ikonice će takođe biti animirane.

sam2_208.jpg


Pored navedenog, transparentna druga oblast za dispej može da prikazuje boje. Zeleni prsten bi se mogao pojaviti kada je kamera spremna za rad, dok crveni prsten može da ukazuje na to da kamera nije spremna za upotrebu. Kamera takođe reaguje na dodir, ali ne spada u oblast ekrana.

sam3_68.jpg


Ostaje da se vidi da li će pomenuti patent za sekundarnu displej oblast biti implementiran u dolazeću Galaxy S10 seriju telefona.

Izvor: LetsGoDigital, foto: LetsGoDigital

 


Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Kingston lansirao Managed Model IronKey D300S enkriptovanog USB-a

Samsung sprema GPU booster pod nazivom Neuro Game Booster

10104
10105
10106
10107
10108
10109