Greška

Došlo je do greške.

Samsung ima patent za savitljivi dron

31.12.2018 10:55 | 2 Multimedija
Samsung ima patent za savitljivi dron


Prema informacija iz nedavno otkrivene prijave za patent, Samsung bi mogao ući na tržište dronova. Prema navodima, južnokorejska kompanija radi na savitljivom dronu koji uključuje funkcije kao što su kamera, žiroskop i slično.

United States Patent and Trademark Office (USPTO) prijava za patent je podneta 15. juna prošle godine. Stranice drona, na kojima se postavljaju propeleri, mogu da se savijaju. Struktura kućišta drona se sastoji od dva odeljka, koji se spajaju u kompaktan proizvod.

 

Pogledajte još: Samsung patentirao TV koji može da se uvija


Patent sugeriše da će Samsungov dron imati uobičajene mogućnosti, kao što je podrška za bežičnu kontrolu uz pomoće telefona, tableta ili PC uređaja. Pored ovoga, dron bi se mogao kontrolisati i preko kućnih aparata, nosivih uređaja i drugog.

Dron je opremljen velikim brojem senzora, među kojima su žiroskop, barometar, kompas, ultrasonični senzor, senzor temperature, svetla i ultraljubičastog svetla. Za sada nema informacija o tome da li će se patent pretvoriti u konkretan proizvod i kada Samsung planira da objavi svoj prvi dron.

Izvor: NDTV

 

 Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Vlada Neregistrovan korisnik
Ma je Go Pro Karma najbolji sa najnovijim Go Pro Hero 7 Black kamerom

Huawei Y7 Pro (2019) ozvaničen uz Snapdragon 450

Intel Coffee Lake Refresh za entuzijaste sa šest i osam jezgara

10304
10305
10306
10307
10308
10309