Greška

Došlo je do greške.

Samsung i Xilinx kreiraju najmanji SSD na svetu

14.11.2020 11:30 | 0 Hardver
Samsung i Xilinx kreiraju najmanji SSD na svetu


Tokom Virtual Flash Memory Summit-a, Samsung i Xilinx su predstavili svoj prvi SmartSSD - koji ima potencijal da promeni način na koji industrija posmatra skladišne uređaje.

Sa SmartSSD-om, Samsung kombinuje svoje NAND skladište sa Xilinx FPGA kako bi se povećala raznovrsnost skladišnih aplikacija, premeštajući upravljanje bazama podataka i procesiranje od CPU-a i smeštajući ih direktno na skladišne uređaje. Ovo Samsung SmartSSD-u omogućava da isporuči značajno veće brzine, višu kompresiju podataka i developerima softvera omogućava da kreiraju nova hardverski akcelerisana skladišna rešenja.

Samsungov aktuelni SmartSSD je model od 4TB, koji može da se iskoristi za skladištenje do 12TB podataka preko akcelerisane transparentne kompresije. Ova kompresija se može koristiti da omogući do 10 puta više skladišnog kapaciteta u nekim slučajevima.

 

Pogledajte još: Samsung najavio svoj prvi PCIe 4.0 SSD


Zahvaljujući Xilinx-ovom onboard SSD procesiranju, omogućavajući da se rastereti procesor i da se ti resursi usmere na druge zadatke.

Samsungov SmartSSD će koristiti 2.5-inčni U.2 format i stiže u verziji sa 4TB prostora. SSD-ovi se mogu naručiti kod Samsunga, a generalna dostupnost se očekuje početkom 2021. godine.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

TENAA otkriva moguće specifikacije Redmi 10 telefona

Telefoni sa savitljivim ekranom - za i protiv (video)

10203
10205
10206
10207
10208
10209