Greška

Došlo je do greške.

Samsung i Huawei razrešili razmirice oko patenata za telefone

17.05.2019 14:00 | 0 Biznis IT
Samsung i Huawei razrešili razmirice oko patenata za telefone


Južnokorejski Samsung i Kineski Huawei su, prema navodima, razrešili svoje tužbe u vezi sa patentima, nakon nekoliko godina borbe pred sudovima. Izveštaji sugerišu da je sporazum sklopljen pred sudom u Kini, a uključuje uzajamno licenciranje patenata povezanih sa osnovnim tehnologijama.

Nisu objavljeni specifični detalji u vezi sa pomenutim patentima o osnovnim tehnologijama, ali je svakako dobra vest za sve u industriji to što će Samsung i Huawei raditi zajedno. Patenti dve kompanije će bez sumnje pomoći u kreiranju boljih proizvoda u budućnosti.

 

Pogledajte još: Huawei je objavio poslovni izveštaj za prvo tromesečje 2019. godine


Razmirice između dva giganta su započele pre tri godine, kada je Huawei odlučio da podnese tužbu protiv Samsunga u Kini i SAD, zbog ugrožavanja kompanijine 4G bežične tehnologije. Samsung je odgovorio serijom tužbi u vezi sa patentima. Od tada, dve kompanije su nastavile sa tužbama u nekoliko slučajeva. Izvori sugerišu da su Samsung i Huawei od 2016. godine jedan protiv drugog podneli preko 40 tužbi.

Nijedna od kompanija za sada nije objavila saopštenje povodom ovog pomirenja, a sigurno je da će najzanimljivija stavka u potencijalnoj izjavi biti detalji u vezi sa unakrsnim licenciranjem patenata.

Izvor: Softpedia

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei Mate 20 X (5G) zvanično predstavljen

Procureli video pokazuje kako će se Moto Razr najverovatnije savijati

10604
10605
10606
10607
10608
10609