Samsung i Huawei potencijalni partneri za Microsoftov Windows Phone i Android smartfon

Ako ih ne možeš pobediti, pridruži im se. Stara dobra izreka, u ovom slučaju savršeno odgovara situaciji u kojoj se Microsoft sada nalazi. U nastojanjima da svoju Windows Phone platformu donese na što više uređaja, kompanija iz Redmonda je odlučila da kontaktira nekoliko svojih partnera koji pr

Ako ih ne možeš pobediti, pridruži im se. Stara dobra izreka, u ovom slučaju savršeno odgovara situaciji u kojoj se Microsoft sada nalazi. U nastojanjima da svoju Windows Phone platformu donese na što više uređaja, kompanija iz Redmonda je odlučila da kontaktira nekoliko svojih partnera koji proizvode WP smartfone. Ranije informacije su pominjale da je Microsoft prišao kompaniji HTC, nudeći saradnju u vezi sa dual-boot telefonima, a sada se kao potencijalni saradnici pominju i Samsung i Huawei. Naime, iako Windows Phone beleži izvestan uspeh, Microsoft nije uspeo da za ovu platformu obezbedi masivnu adaptaciju, kao što je to slučaj sa Androidom ili iOS-om. Sa akvizicijom Nokia hendset odeljenja, Microsoft je obezbedio bolju liniju smartfona za budućnost, ali kompanija želi i podršku drugih igrača na tržištu. Ono što je zanimljivo, jeste da Microsoft nije pitao ove tri kompanije da prodaju Windows Phone ili Windows RT uređaje, već je zainteresovan za dual-boot uređaje koji će raditi i pod WP i Android platformom. Dodatno, Microsoft je voljan da finansijski obezbedi adaptaciju ovakvih uređaja. Izgleda da je Samsung najviše zainteresovan za ovakvu saradnju, jer su se pojavile glasine da nas očekuje Galaxy Tab 2014 edicija, koja bi trebalo da ima dual-boot Windows RT i Android operativne sisteme.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi