Greška

Došlo je do greške.

Samsung i Apple dolazeći satovi bi mogli nuditi praćenje nivoa šećera u krvi

26.01.2021 11:12 | 2 Mobile
Samsung i Apple dolazeći satovi bi mogli nuditi praćenje nivoa šećera u krvi


Nakon implementiranja saturacije nivoa kiseonika u krvi, ECG i merenja krvnog pritiska na svoje pametne satove, Apple i Samsung navodno planiraju dodavanje još jedne impresivne karakteristike u svoje dolazeće modele - merenje nivoa šećera (ili glukoze) u krvi.

Prema navodima sajta ETNews, Samsungov dolazeći pametni sat (uslovno nazvan Galaxy Watch 4), će implementirati neinvazivnu tehnologiju za merenje nivoa šećera (ili glukoze) u krvi. Kompanija će se oslanjati na optički senzor za merenje.

 

Pogledajte još: Pojavile su se evropske cene za Samsung Galaxy A52 i A72


Samsung neće biti jedini koji će nuditi ovu korisnu tehnologiju u svojim nosivim uređajima. Apple će, prema navodima, koristiti istu tehnologiju u svom dolazećem pametnom satu (Apple Watch Series 7). Apple trenutno testira preciznost i efikasnost merenja glukoze u krvi preko pametnog sata.

Ovu tehnologiju smo već videli ranije, tokom CES 20214 sajma. Japanska kompanija Quantum Operation je prikazala uređaj za koji tvrdi da je prvi svetski neinvazivni monitor sposoban za konstantno merenje nivoa glukoze, kada se nosi oko zgloba.

 

Pogledajte još: Italijanska asocijacija potrošača tuži Apple zbog planiranog zastarevanja iPhone-a


Iako je tehnologija veoma obećavajuća i mogla bi predstavljati dodatak za pametne satove koji spasava živote, Samsung i Apple će prvo morati da za tehnologiju dobiju odobrenje od regulatornih tela u regijama gde planiraju da ponude novu funkciju na svojim pametnim satovima.

Izvor: PocketNow

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Cooler Master najavljuje novu XG PLUS seriju napajanja

Dojavljivač tvrdi da OnePlus 9 i 9 Pro neće imati periskop kameru

10104
10105
10106
10107
10108
10109