Greška

Došlo je do greške.

Samsung Galaxy Watch stiže sa LTE podrškom i boljom baterijom

09.08.2018 20:10 | 2 Mobile
Samsung Galaxy Watch stiže sa LTE podrškom i boljom baterijom


Pored Galaxy Note9 telefona, Samsung je danas na svom Unpacked događaju predstavio još jedan novi uređaj - Galaxy Watch pametni sat.

Samsungova prezentacija Galaxy Watch pametnog sata je bila kratka, ali je pruženo dovoljno informacija kako bismo stekli dobru ideju o tome šta možemo da očekujemo od uređaja. Pametni sat implementira mnoge od karakteristika i funkcija koje su nam već poznate sa Gear S3 i Gear Sport modela.

 

Pogledajte još: Samsung zvanično predstavio Galaxy Note9


Ovo uključuje rotirajući okvir i okrugli AMOLED displej. Novina je što Galaxy Watch stiže u dve veličine, od 42 milimetra i 46 milimetara. Ovo, zajedno sa rafiniranim dizajnom, boljom personalizacijom i dodatkom Rose Gold opcije, trebalo bi da pametni sat načini primamljivim i muškoj i ženskoj publici. Iako ima primamljiviji izgled, izdržljivost vojnog karaktera je i dalje prisutna.

watch2_7.jpg

Kada je hardver u pitanju, Samsung Galaxy Watch stiže sa ugrađenom LTE konekcijom, što mu omogućava neprestani pristup internetu. Drugim rečima, može se koristiti kao samostalni uređaj, bez potrebe uparivanja sa telefonom. Problem sa potrošnjom baterije je rešen tako što je integrisan specijalizovani procesor, sa niskom potrošnjom, koji zajedno sa optimizacijom omogućava da Galaxy Watch između dva punjenja traje nekoliko dana.

Iako je bilo glasina da bio mogao implementirati WearOS platformu, Galaxy Watch ipak stiže sa Samsungovim Tizen operativnim sistemom, koji je poznat po odličnom odzivu i niskoj potrošnji.

watch3_4.jpg

Samsung je tokom prezentacije ukazao na brojne funkcije koje će uticati na poboljšanje zdravlja korisnika, uključujući mogućnost da pametni sat detektuje nivoe stresa korisnika, na osnovu čega predlaže vežbe disanja; mogućnost praćenja aktivnosti spavanja i obaveštavanja o tome koliko sna dobijate tokom noći i drugo.

Samsung Galaxy Watch na tržište stiže 24. avgusta u SAD, dok će se na drugim globalnim tržištima pojaviti 14. septembra.

Galaxy Watch biće dostupan kod ovlašćenih Samsung partnera u Srbiji od 21. septembra ove godine. Kupci koji žele da među prvima kupe novi Galaxy Watch, moći će da ga prednaruče u periodu od 30. avgusta do 20. septembra.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Pavle Neregistrovan korisnik
Zna li se cena?

Samsung zvanično predstavio Galaxy Note9

Najbolje igre ove sezone, besplatno uz odabrane Radeon RX kartice

10104
10105
10106
10107
10108
10109