Greška

Došlo je do greške.

Samsung Galaxy Watch 4 će navodno pokretati Wear OS, a ne Tizen

13.05.2021 13:08 | 0 Mobile
Samsung Galaxy Watch 4 će navodno pokretati Wear OS, a ne Tizen

 

Samsung će navodno odustati od svoje platforme Tizen u korist Wear OS-a kada Galaxy Watch 4 bude pokrenut kasnije ove godine. Čini se da najnoviji izveštaj potvrđuje raniji izveštaj Samsung insajdera Ice Universe, koji je to rekao još u februaru.

Prema izveštaju korejske vesti iz MT-a, Samsung se sprema za lansiranje dva nosiva uređaja (Galaxy Watch 4 i Galaxy Active 4), koji će pokretati Wear OS. Morali bi da se vratite čak u 2014. godinu kada je originalni Gear Live pokrenut da biste pronašli Samsung nosivi uređaj koji je pokrenut sa Google-ovom nosivom platformom. (Tada je bio poznat kao Android Wear.)

Prošlo je 7 godina otkako je Google OS instaliran na nosive proizvode“, kaže se u izveštaju. „Ova promena tumači se kao rezultat razumevanja obezbeđivanja sadržaja pametnih satova za Samsung Electronics i proširenja Wear OS-a za Google.“

FrontTron tvrdi da novi pametni satovi Samsunga neće sadržavati neinvazivno nadgledanje glukoze u krvi, o čemu smo izveštavali početkom godine. Moguće je da je funkciji potreban dalji razvoj pre nego što bude predstavljena široj javnosti.

 

Pogledajte još: Ažuriranje za Wear OS stiže na proleće, najavljene prilagođene kartice

Samsungova platforma Tizen evoluirala je u sjajnu alternativu Google-ovom Wear OS-u. Prema današnjem izveštaju, Samsung i Google blisko sarađuju kako bi Wear OS uveli na nove uređaje korejske kompanije. Samsung navodno hoće Wear OS jer je lakše razvijati aplikacije za njega. U međuvremenu, Google ovo očigledno vidi kao priliku da obnovi interesovanje za platformu.

Samsung navodno planira događaj negde u avgustu, kada će predstaviti nove satove opremljene Wear OS-om, zajedno sa telefonima Galaxy Z Fold 3, Flip 3 i Galaxy S21 FE.

Izvor: XDA-Developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Motorola ima strategiju da uvede OTA punjenje baterija mobilnih telefona

Australijski informatičar koji tvrdi da je otac Bitcoina, pokreće tužbu vrednu preko 4 milijardi funti

10104
10105
10106
10107
10108
10109