Greška

Došlo je do greške.

Samsung Galaxy Watch4 i Watch4 Classic predstavljeni sa 5nm čipovima i WearOS softverom

11.08.2021 19:29 | 0 Mobile
Samsung Galaxy Watch4 i Watch4 Classic predstavljeni sa 5nm čipovima i WearOS softverom


Samsung je zvanično predstavio Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic pametne satove. Ovo su kompanijini prvi nosivi uređaji sa One UI Watch interfejsom, zasnovanim na Wear OS platformi. Satovi stižu sa modernim dizajnom, velikim brojem senzora i prvim 5nm čipsetovima za Wear OS.

Galaxy Watch4 je moderna i skladna opcija, sa gumenim kaišem i digitalnim okvirom (kako ga Samsung naziva), dok Galaxy Watch4 Classic ima rotirajući okvir i kućište od nerđajućeg čelika. Uprkos drugačijem dizajnu, dva sata dele veliki broj zajdničkih specifikacija.

Samsung Galaxy Watch4 stiže u veličinama od 44mm (1.36" ekran) i 40mm (1.19" ekran), dok Watch4 Classic ima 46mm i 42mm opcije sa istim veličinama ekrana. U svim verzijama gustina piksela iznosi 330ppi.

Južnokorejska kompanija ističe da je Watch4 serija usmerena ka korisnicima koji vode računa o zdravlju i nudi veliki broj novih funkcija i potpuno redizajniran 3-u-1 senzor. Samsungov bioaktivni senzor na poleđini Galaxy Watch4 uređaja meri PPG (tehnika koja detektuje protok krvi), ECG (ritam srca) i BIA (metod koji određuje kompoziciju tela).

Zahvaljujući tome što je One UI Watch deo Wear OS ekosistema, nosivi uređaji sada mogu da prate više od 100 različitih fitnes aktivnosti, a neke od njih se mogu proširiti i na Samsung TV (kao što su joga ili aerobik).

watch42.jpg


Praćenje spavanja je takođe poboljšano na oba sata (tu je detekcija hrkanja, praćenje protoka krvi i kiseonika tokom spavanja i drugo). Svakodnevne aktivnosti sada nude Samsung aplikacije, Google aplikacije, pa čak i neke eksterne platforme koje se bez problema pokreću na satovima.

One UI Watch sada može da sinhronizuje DND mod, blokirane pozivaoce i bitne alarme sa korisnikovog telefona. Takođe, ukoliko je aplikacija instalirana na telefonu i kompatibilna je sa satom, Samsung će je automatski instalirati i na nosivi uređaj. Prisutna je i podrška za nekoliko gestikulacija (klimanje zglobom za potvrdu poziva, protresanje za odbacivanje poziva i drugo).

Oba pametna sata pokreće Exynos W920 - Samsungov najnoviji 5nm čipset, razvijen specijalno za nosive uređaje. Čipset donosi 4G LTE Cat.4 modem i ima dodeljeno jezgro za Always-On Display. Satovi imaju 1.5GB RAM-a i 16GB skladišnog prostora.

Kapacitet baterija iznosi 361mAh za veće modele i 247mAh za satove manje veličine. Baterije mogu da obezbede do 40 sati rada sa jednim punjenjem, dok se punjenje od 0-100% obavlja ispod dva sata.

Samsung nudi Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic u crnoj i srebrnoj boji, dok 44mm Watch4 ima i ekskluzivnu zelenu varijantu, dok manji 40mm model ima Pink Gold verziju. U maloprodaji će se naći od 27. avgusta, po početnoj ceni od 29.999 dinara za Galaxy Watch4 u Bluetooth verziji. Galaxy Watch4 Classic ima početnu cenu od 44.999 dinara za Bluetooth verzije.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung Galaxy Z Flip3 ozvaničen sa većim eksternim ekranom i Armor Aluminum okvirom

Novo poglavlje inovacija mobilnih telefona: Otvori svoj svet sa modelima Galaxy Z Fold3 5G i Galaxy Z Flip3 5G

10104
10105
10106
10107
10108
10109