Greška

Došlo je do greške.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra ozvaničen sa ogromnim ekranom od 14,6 inča

09.02.2022 20:56 | 0 Mobile
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra ozvaničen sa ogromnim ekranom od 14,6 inča

 

Samsung je danas najavio Galaxy Tab S8 seriju, a sastoji se od ukupno tri tableta. To su Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8 Plus i vrhunski Galaxy Tab S8 Ultra. Svi tableti imaju najnoviji Snapdragon 8 Gen 1 čip, slot za microSD karticu i podršku za S-Pen.

Dok je jedan od njih premium i izgleda kao pravi konkurent iPad Pro seriji, drugi ciljaju na jeftiniju teritoriju iPad Air-a. Da li je Galaxy Tab S8 Ultra pravi rival iPad Pro tabletu?

Ppremijum Galaxy Tab S8 je ujedno i najveći. Njegove dimenzije su 208,6 x 326,4 mm. Takođe je i najtanji, sa debljinom od samo 5,5 mm. Međutim, nije baš lagan. Galaxy Tab S8 Ultra je težak 726 g.

Što se tiče dizajna, Galaxy Tab S8 Ultra ima vrhunsku konstrukciju, sa aluminijumskim okvirom Tough Armor (što bi moglo da objasni njegovu težinu), metalnom poleđinom i najtanjim okvirima ikada na Samsung tabletu. Nažalost, iako izgleda veoma lepo, dolazi samo u jednoj boji - grafitnoj.

Da bi okvire svog Ultra tableta učinili najtanjim ikada, Samsung je morao da preduzme drastične mere. Kao što ste do sada mogli da pretpostavite, zarez na ovom tabletu je stvaran, a sva curenja su tačna. Samsung pokušava da ga sakrije na zvaničnim slikama tableta sa tamnim pozadinama, ali ako bolje pogledate, videćete oblik i veličinu zareza.

 

tabS8.jpgAli treba imati na umu da iPhone-i takođe imaju zareze i na njih smo se navikli, pa će se isto verovatno dogoditi i sa Samsung Galaxy Tab S8 Ultra.

Gornja strana Galaxy Tab S8 Ultra može da sadrži S-Pen preko magneta. Zvanični omot knjige i tastature takođe će biti dostupan za premium tablet. Oba ova dodatka imaju namenski prostor za S-Pen. Dolaze samo u crnoj boji, sa mat završnom obradom mekom na dodir.

Kao što je ranije pomenuto, Samsung Galaxy Tab S8 Ultra ima slot za microSD karticu. Pomoću njega možete proširiti skladište tableta do 1TB. Tablet takođe ima četiri stereo zvučnika koje je AKG podesio sa Dolby Atmos surround zvukom. Samsung Ultra tablet koristi skener otiska prsta na ekranu.

Kao što i pretpostavljate, najveći tablet iz serije Galaxy Tab S8 takođe znači da ima najveći ekran. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra ima AMOLED ekran od 14,6 inča impresivnog izgleda sa brzinom osvežavanja od 120 Hz i rezolucijom od 2960 x 1848. Ovo mu omogućava gustinu piksela od 240 ppi.

Možda se pitate zašto je veliki zarez na kućištu Galaxy Tab S8 Ultra? Pa, u njemu se nalazi sistem sa dve kamere koji se sastoji od običnog selfija od 12 MP i ultraširokog senzora od 12 MP. Samsung kaže da je ovo poslednje uglavnom namenjeno video pozivima i novim funkcijama video poziva.

Na poleđini ćete naći još jedan sistem sa dve kamere. Ovog puta sadrži glavni senzor od 13 MP i ultra-široku kameru od 6 MP. Tablet može da snima video u 4K 30fps.

 

s8.jpgU pogledu performansi, Galaxy Tab S8 Ultra se oslanja na procesor Snapdragon 8 Gen 1. Ovaj vodeći čip može biti opremljen sa tri opcije skladištenja: 8 GB RAM-a/128 GB skladišnog prostora, 12 GB RAM-a/256 GB prostora za skladištenje i vrhunska verzija od 16 GB RAM-a/512 GB skladišnog prostora. Ovaj tablet pokreće Android 12 iz kutije sa Samsung-ovim najnovijim One UI na vrhu, koji ima mnogo novih funkcija i trikova za iskorištavanje prednosti velikog ekrana.

Galaxy Tab S8 Ultra je prilično dobro povezan. Podržava 5G (na mobilnim verzijama) i Wi-Fi 6E. Takođe ima Bluetooth 5.2 povezivanje.

Što se tiče baterije, ona je 11.200 mAh. To je prilično veliko čak i za tablet, a prema Samsung-u, trebalo bi da bude dovoljno za oko 15 sati video reprodukcije. Baterija Galaxy Tab S8 Ultra je možda velika, ali se ne puni sporo. Tablet podržava brzo žičano punjenje od 45W koje je u stanju da dopuni bateriju za oko 80 minuta.

Nažalost, brzi punjač ne dolazi u kutiji i prodaje se zasebno. Ono što dobijate u kutiji je S-Pen i USB-C kabl za punjenje. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra će takođe imati 15W obrnuto punjenje preko USB-C. Galaxy Tab S8 Ultra je već dostupan za pretprodaju na Samsung.com po početnoj ceni od 1.099,99 dolara. Ako naručite sada, dobićete besplatan poklopac za tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem, javlja PhoneArena.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Toshiba ima za cilj da isporuči čvrste diskove od 30TB do 2023. godine, evo kada će stići 40TB

Testirali smo za vas: Huawei P50 Pocket - recenzija

10104
10105
10106
10107
10108
10109