Greška

Došlo je do greške.

Samsung Galaxy S7 podložan Meltdown napadu

09.08.2018 21:10 | 0 Mobile
Samsung Galaxy S7 podložan Meltdown napadu


Taman kada smo pomislili da se Meltdown i Spectre priča približava kraju, otkriveni su problemi koji pogađaju vlasnike Samsung Galaxy S7 telefona.

Galaxy S7, koji predstavlja jedan od najuspešnijih modela južnokorejske kompanije, podložan je Meltdown napadima koji eventualno hakerima mogu da omoguće širok pristup uskladištenim podacima.

Ovo je otkrio austrijski Tehnički univerzitet iz Graca, a više o detalja o ranjivosti će biti obelodanjeno tokom Black Hat sigurnosne konferencije u Las Vegasu.


Pogledajte još: Samsung najavio investicije vredne više milijardi dolara u 5G, AI i drugo


Ono što je zabrinjavajuće, jeste što bi isti Meltdown napad mogao biti efektivan i na druge telefone, a sigurnosni eksperti ističu da trenutno istražuju koliko drugih uređaja bi moglo biti podložno ranjivosti.

S druge strane, Samsung je već razvio zakrpu za Galaxy S7 i sa njenom isporukom je počeo od jula, prema navodima kompanije. Specifični detalji nisu obelodanjeni, tako da nije poznat eventualni broj uređaja koji je bio izložen napadu.

Zvaničnik Samsunga je istakao da nisu zabeleženi Galaxy S7 modeli koji su hakovani uz pomoć Meltdown napada, a takođe ne postoje drugi telefoni kompanije koji su podložni ranjivosti.

Izvor: Softpedia

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala

Komentari

0 Dodaj komentar

Google Chrome sada implementira Windows 10 obaveštenja

Blizzard potvrdio da u pripremi ima više Diablo projekata (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109