Greška

Došlo je do greške.

Samsung Galaxy S22 u ljubičastoj verziji

27.07.2022 15:15 | 0 Mobile
Samsung Galaxy S22 u ljubičastoj verziji

Kompanija Samsung predstavila je novu boju jednog od uređaja iz svoje “flagship” Galaxy S22 serije telefona. Ovo nije ni izbliza prvi od mobilnih telefona ove kompanije koji se pojavio u ovoj boji, ali jeste izuzetno lep primerak koji će se jednako dopasti i pripadnicima snažnijeg i pripadnicama lepšeg pola. 

Istorija ljubavi prema ljubičastom 

Izgleda da kompanija Samsung voli nežne tonove, pa ovo nije prvi put da njihovi telefoni poprimaju različite nijanse ljubičaste boje. Podsetimo se da je Galaxy S8 imao nešto tamniju ljubičastu nijansu imena Orchid Gray, dok je njegov naslednik, Galaxy S9 koristio svetliju lila nijansu pod imenom Lilac Purple. Zatim je tu i Galaxy Note 9 sa nešto drugačijom varijacijom imena Lavender Purple, kao i trenutno aktuelni telefon na preklop, Samsung Z Flip 3 u sličnoj nijansi. Ne treba zaboraviti ni Z Flip 2 sa metalik ljubičastom bojom koja se presijava u zavisnosti od ugla padanja svetlosti. 

Samsung_S22_Purple_all.jpg

Aktuelni lila telefon 

Stoga ne iznenađuje da je i Samsung Galaxy S22 serija telefona dobila svog ljubičastog predstavnika u atraktivno nežnoj nijansi imena Bora Purple. Prema dostupnim fotografijama čini se da ova nijansa odlično ide uz matiranu poleđinu ovog telefona, a subjektivni utisak je da je prijatnija za oko od zlataste varijante koja je dostupna već neko vreme. 

Kako je saopštio Samsung, “Nova boja označava individualnost, pomeranje granica mogućeg i pravljenja inovacija kroz filozofiju otvorenosti”. Nismo baš sigurni da boja jednog telefona može sve ovo da ispuni, ali da lepo izgleda to se već slažemo. 

Da li je nova boja bitna? 

Sa jedne strane uopšte nije bitno da li je vaš telefon ljubičast, narandžast, metalik zelen sa zlatnim detaljima po ivicama ili zift crn bez ijedne svetle tačke ako radi dobro i donosi sve funkcionalnosti koje su vam neophodne. Ukoliko ste utilitarističkog karaktera, ova nova boja vas uopšte neće interesovati jer su same tehničke karakteristike telefona nepromenjene. 

Samsung_S22_Purple_1.jpg

Sa druge strane, Samsung se najverovatnije trudi da privuče jedan novi segment tržišta koji voli nešto smelije nijanse i samim tim izvidi da li bi se isplatilo uvesti nešto “drečavije” nijanse u budućim verzijama telefona. Zato ćemo najverovatnije ovu boju videti samo na osnovnom Galaxy S22 telefonu, a ne i na S22 Plus i S22 Ultra modelima. 


Izvor: Techradar

Najbrža Nvidia GeForce RTX 4000 ima 48 GB memorije i troši 800 W struje

Saudijska Arabija gradi pametni ekološki grad dugačak 170 km

10104
10105
10106
10107
10108
10109