Greška

Došlo je do greške.

Samsung Galaxy S22 prošao kroz testove izdržljivosti, rastavljen na video snimku

11.02.2022 13:34 | 0 Mobile
Samsung Galaxy S22 prošao kroz testove izdržljivosti, rastavljen na video snimku

 

Samo dva dana nakon svoje velike najave, Samsungov novi Galaxy S22 podvrgnut je testovima izdržljivosti i rastavljanja. Ovo je stiglo zahvaljujući PBKreviews-u i pokazuje da je najmanji član S22 prošao više nego dobro u oba testiranja.

Test izdržljivosti počinje jednominutnim testom potapanja u vodu koji nije ugrozio IP68 sertifikovani uređaj. Test ogrebotina na ekranu otkriva duboke tragove na nivou osam na Mohsovoj skali tvrdoće što je norma za staklene ekrane čak iako je ovde u pitanju najnoviji Corning Gorilla Glass Victus+ tip. Zadnja strana je takođe napravljena od istog staklenog materijala kao i ekran i ima ogrebotine na istom nivou osam.

Okvir, dugmad, ostrvo za kameru i ležište za SIM su napravljeni od aluminijuma što doprinosi čvrstom strukturnom integritetu. Pokušaj savijanja telefona sa obe strane ne dovodi do savijanja ili oštećenja što S22 donosi ocenu izdržljivosti 10/10.

Prelazimo na otvaranje koje počinje uklanjanjem zadnje zadnje ploče. Staklena zadnja strana je pričvršćena za metalni okvir kamere koji se drži lepkom. Ukupno devetnaest šrafova treba dodatno ukloniti da bi se došlo do zavojnice za bežično punjenje i NFC antene.

 Odvajanjem fleksibilnih kablova baterije i gornjeg plastičnog poklopca oslobađa se matična ploča na kojoj se nalaze ključne komponente kao što su čipset, RAM, skladište i trostruke zadnje kamere. Glavni senzor od 50 MP i telefoto moduli od 10 MP dolaze sa OIS-om koji je prikazan na video snimku. Sledeće je uklanjanje gornjeg i donjeg zvučnika.

Zamena ekrana zahteva da izvučete telefon iz njegovih ključnih komponenti i zagrejete prednju stranu da biste olabavili lepak. Baterija od 3.700 mAh ne dolazi sa jezičcima za povlačenje i zahteva od osobe koja popravlja uređaj da koristi alkohol i mehanički alat da bi je odvojio. Ovo sve ukupno Galaxy S22 donosi ocenu popravljivosti 7,5/10.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Microsoft sprema laptop sa SD 8cx Gen 3 čipsetom, mogao bio da bude brži od nekih AMD i Intel rivala

Realme 9 Pro+ se pojavljuje na fotografijama uživo sa dizajnom koji menja boju

10104
10105
10106
10107
10108
10109