Greška

Došlo je do greške.

Samsung Galaxy S10 će gotovo sigurno imati čitač otiska prsta ispod ekrana

25.06.2018 22:40 | 5 Mobile
Samsung Galaxy S10 će gotovo sigurno imati čitač otiska prsta ispod ekrana

 

Samsung Galaxy S9 je možda bio samo skromna evolucija svog prethodnika, ali tako nešto se neće dogoditi narednom modelu Galaxy S10. Korejska finansijska novinska kuća The Bell, tvrdi da će Galaxy S10 (kodni naziv "Beyond") sadržavati čitač otiska prsta u ekranu, slično uređajima poput Oppo Find X ili Vivo Nex, pa ne biste više morali da podižete telefon da biste stavili prst na čitač otiska sa zadnje strane uređaja. Govori se i da se razmišlja o tehnologiji prepoznavanja lica kao kod iPhone X, tako da ćemo imati dobar izbor vrhunskih biometrijskih patenata.

Ovo ipak može dovesti do toga da se Samsung odrekne skenera dužice oka. Nema još potvrde ove mogućnosti pa je moguće i da se kompanija odluči za sve tri varijante. Ipak, ova tehnologija bi mogla biti dosta sporija u odnosu na prve dve.

 

Pogledajte još: Samsung će tokom 2018. isporučiti manje telefona zbog slabih rezultata Galaxy S9 linije

 

Ali to nije sve. Samsung ima još ponekog keca u rukavu. Po pisanju ETNews-a, moguće je da ćemo videti tri različita S10 modela koji će se razlikovati uglavnom po kameri. Model od 5,8 inča s jednim kamerom "proširio bi prodaju" kao model na početnom nivou, dok bi slični model sa dve kamere mogao poslužiti srednjoj klasi kupaca. Zvezda serije ipak bi bila veća verzija od 6,2 inča (S10 Plus?) s tri glavne kamere, slično kao i Huawei P20 Pro. Kako bi one funkcionisale? Ne znamo - ali ako je to nešto poput Huawei-ovog uređaja, koristiće mešavinu optičkog zuma i efekata koji nisu mogući sa 'samo' dva fotoaparata.

Sve to zvuči prilično smelo (pod uslovom da je tačno), ali imalo bi smisla. To će predstavljati desetu godišnjicu Galaxy S linije, a Samsung je pod pritiskom da isporuči nešto što predstavlja budućnost, umesto suptilne nadogradnje. Čak iako je tehnologija implementacije prepoznatljiva kod konkurentskih telefona, to će samo pokazati da Samsung nije sujetan i da mu nije problem da usvoji tuđe dobre prakse.

Ostaje nam da čekamo i vidimo čime će nas ovaj put južnokoreanski gigant iznenaditi.

 

izvor: Engadget

Laketas Neregistrovan korisnik
Jos kod Samsunga S8 postoji biometrija i prepoznavanje lica i ociju,a ne kao sto vi govorite da postoji mognucnost da to urade kao i kod iPhona X,samsung to odavno koristi.
Gosa Neregistrovan korisnik
Ima da se vrti prase oko ekrana.
Dzoni X Novi član postova: 128
KUPLJENO!
stonexman Novi član postova: 22
Ajde Samsunže iznenadi nas pa da kupujemo tu desetku čim se pojavi.

Kompanija Lenovo stekla status najvećeg globalnog snabdevača Top 500 superkompjutera

Šta je veće: kompjuter ili zrno pirinča?

Slične teme
10104
10105
10106
10107
10108
10109