Greška

Došlo je do greške.

Samsung Galaxy Note je OUT! Rollable Galaxy Scroll je IN!

22.11.2020 14:09 | 0 Mobile
Samsung Galaxy Note je OUT! Rollable Galaxy Scroll je IN!

 

Pre samo par dana, Oppo je otkrio neverovatni Oppo X 2021 telefon koji ima klizni displej koji nas je oduševio. Ali čim je tehnologija otkrivena, insajderi kompanije Samsung počeli su da sugerišu da i ova kompanija takođe možda razvija novi uređaj u ovom segmentu.

Nove glasine usredsređene su na potencijalni Samsung Galaxy Z Fold S telefon, koji bismo mogli videti u narednih nekoliko godina. Detalji fale, ali početne glasine sugerišu da bi mogao da sadrži neku sličnu tehnologiju kao Oppo X 2021.

Samsung leaker Ice Universe, koji ima uvek pouzdane informacije, rekao je da bi Samsung Galaxy Z Fold S ili Samsung Galaxy Z Fold Scroll uređaj, mogao doći u bliskoj budućnosti, objavljujući informacije uz sliku Oppo X 2021 .

Dalje, pojašnjava da je u ovoj fazi uređaj tek u fazi „laboratorijskog ispitivanja“, tako da je još uvek daleko i verovatno neće biti prvi na tržištu. Znamo da Oppo ima slične planove za Oppo X 2021, a Ice Universe je izjavio da će Huawei, Xiaomi i možda još neke kompanije, takođe imati slične klizne telefone u narednih godinu dana.

 GalaxyScroll.jpg

 

I ove vesti nisu iznenađenje ako znamo da je Samsung bio pionir sklopivih ekrana u telefonima i čini se da je ovaj stil uređaja sledeća velika stvar u mobilnom svetu, mada, moglo bi biti nekih zanimljivih potencijalnih pravnih bitaka kada je u pitanju klizni dizajn. Oppo je izjavio da je prijavio 122 patenta za Oppo X 2021, a ako se odobre, to bi mogao da bude ključ za sve druge kompanije koje žele da uđu na tržište kliznih ekrana, posebno kada je u pitanju motor sa kliznim ekranom koju koristi Oppo, za koji drži čak 12 patenata.

Ipak, ljubitelji preklopnih ekrana u tradicionalnijem stilu - ako se to u ovom trenutku može tako nazvati - ne bi trebalo da brinu, jer je Ice Universe takođe otkrio da će Samsung objaviti Galaxy Z Fold 3 koji će imati kameru ispod ekrana, kao i drugu generaciju tehnologije ultra tankog stakla, kao i podršku za S Pen.

Samsungova tehnologija za kamere ispod ekrana mogla bi zaista da donese promene, kada je u pitanju dizajn telefona, eliminišući zarez i rupu.

Pojava nove linije uređaja daje težinu glasinama da je Note linija u opasnosti i da je Samsung odustao od nje u korist serije Z, koja će postati novi flagship kompanije.

Iako je Samsung bio prvi na tržištu savitljivih ekrana, čini se da će kasniti kada su u pitanju proširivi ekrani.

Izvor: T3

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung SGH-N378 koji pokreće Snapdragon 750G primećen je na GeekBenchu

TikTok ima prvog korisnika koji je stigao do 100 miliona pratilaca

10104
10105
10106
10107
10108
10109