Greška

Došlo je do greške.

Samsung dodao QLED ekrane u svoje Frame i Serif televizore

19.12.2018 13:50 | 0 Multimedija
Samsung dodao QLED ekrane u svoje Frame i Serif televizore


Samsung je kreirao Frame i Serif TV linije kako bi bili stilizovani dodaci korisnikovom domu, kao neka vrsta umetničkog dela, na kojem je moguće gledati filmove. Sada je tehnološki gigant najavio nadogradnju koja će ove televizore načiniti još boljim. Frame i Serif televizori za 2019. godinu dobijaju QLED ekrane.

Prema navodima Samsunga, QLED (ili quantum dot-infused LED) tehnologija će načiniti ekrane ovih TV uređaja svetlijim i daće im dublji kontrast sa tamnijim crnim bojama. Ovo je zbog toga što quantum dots ekranima omogućava da proizvode više zasićene boje. Takođe, prisutan je viši opseg boja, omogućavajući televizorima da prikazuju širi raspon tonova na ekranu.

 

Ne propustite test: Samsung Galaxy A9 (2018) (Video)


Pored ovoga, južnokorejska kompanija širi svoja partnerstva kako bi omogućio da Frame TV ima pristup 1000 umetničkih dela, koji će se prikazivati na ekranu kada se na njemu ništa ne gleda. Kada je Serif u pitanju, ova linija sada ima ambijentalni mod koji prikazuje fotografije, naslove vesti i vremensku prognozu kada TV nije upaljen. Novi modeli televizora će biti prikazani tokom CES 2019 sajma.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Nvidia Titan RTX GPU pušten u prodaju

Twitter za iOS omogućava hronološki pregled tvitova, na Androidu uskoro

10304
10305
10306
10307
10308
10309