Greška

Došlo je do greške.

Samsung Display proizvodi ekrane za Huawei P30/P30 Pro

17.03.2019 12:46 | 2 Mobile
Samsung Display proizvodi ekrane za Huawei P30/P30 Pro


Izgleda da su Huawei i Samsung zakopali ratne sekire iz prošlosti, s obzirom na to da su se pojavili izveštaji da je kineska kompanija angažovala Samsung Display za proizvodnju AMOLED ekrana za Huawei P30 i P30 Pro. Samsung će zameniti BOE i LG, koji su proizvodili OLED ekrane za Mate 20 Pro.

Iako za sada nije poznat razlog ove promene, neki veruju da je Samsungova respektabilna proizvodna linija, kao i izuzetan kvalitet kompanijinih AMOLED ekrana, razlog zbog kojih je južnokorejski gigant uspeo da samostalno dobije angažman za proizvodnju.

Prema navodima Huawei Huba, ovaj sporazum će pogodovati i Huaweiju, jer će kompanija moći da svoje napore usmeri ka samo jednom proizvođaču, smanjujući rizike od curenja informacija i obezbeđujući da sve što izađe sa prozvodnih traka zadovoljava najviše standarde. Ukratko, angažovanje jednog proizvođača pojednostavljuje kompletan proizvodni proces.


Pogledajte još: Huawei P30 i Huawei P30 Pro na zvaničnim renderima


Takođe, još u decembru su se pojavile neke informacije da bi Apple mogao koristiti Samsungove AMOLED ekrane za 2019 iPhone modele. Prema navodima, kompanija iz Kupertina je angažovala Samsung zbog toga što je južnokorejska firma jedan od malobrojnih dobavljača opreme koji poseduju tehnologije za ekrane potrebne da bi se uređaji zadržali tankim.

Izvor: Sammobile

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft Insajderima omogućio prodavnicu sa ekstenzijama za Edge

Geekbench otkriva Motorola 'Vision' Android One telefon sa Exynos 9610 čipom

10104
10105
10106
10107
10108
10109