Greška

Došlo je do greške.

Samsung će navodno kreirati 14nm CPU-ove za Intel

29.11.2019 15:00 | 0 Hardver
Samsung će navodno kreirati 14nm CPU-ove za Intel


Intel je tokom ove godine vratio svoju titulu najvećeg proizvođača čipova (koju je neko vreme držao Samsung), ali ovo ne olakšava situaciju u kojoj se kompanija nalazi. To se posebno odnosi na aktuelni period, kada AMD ostvaruje odlične rezultate, donosi 7nm CPU čipove za desktop i radne stanice, pa čak i GPU-ove za mejnstrim korisnike.

Iako je tokom trećeg tromesečja zabeležio rekordnu zaradu, Intelovi problemi sa 14nm CPU zalihama se nastavljaju, a ovo je dovelo do odlaganja 10nm proizvoda za desktop sisteme. Ovo će svakako ići u korist AMD-a, čiji Ryzen procesori su trenutno izuzetno popularni i odlično se prodaju na Amazonu.

Ipak, Intel je odlučio da ne gubi vreme i već je kontaktirao TSMC i Samsung koji će kompaniji pomoći da proizvede deo 14nm CPU-ova kako bi se ostvarili trenutni zahtevi tržišta koji su viši od očekivanog.

 

Pogledajte još: Samsung je sve bliže kreiranju QD-OLED TV-a


Prema navodima, Samsung je sklopio sporazum o velikoj porudžbini od strane Intela za 14nm čipove, koja će južnokorejskoj kompaniji omogućiti značajan podsticaj nakon što je potražnja na tržištu memorija doživela veći pad.

Izvor: TechSpot

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Intel je izgubio ključne članove svog marketing tima za grafičke karte

Gigabyte je u svoju liniju dodao 20 Gbps USB 3.2 Gen 2x2 PCIe karticu

10203
10205
10206
10207
10208
10209