Samsung bi mogao uskoro da prestigne Intela

Južnokorejski gigant ima da zahvali memorijskom odeljenju na tome, jer stalno povećanje cena i potražnja za memorijskim čipovima podstiču Samsungovu prodaju

Intel bi već u toku ovog tromesečja mogao da bude svrgnut sa trona proizvođača čipova. Kompanija je dala najviše najboljih procesora za računare od 1993. godine kada je objavila prvi Pentium CPU, kada je i započela svoj pohod na tržište računara. Međutim, nakon 24 godine vladavine, ona bi mogla doći do kraja. Ukoliko se trenutni trend u industriji nastavi, Samsung bi mogao da svrgne sa trona Intel i postane najveći proizvođač čipova.
Južnokorejski gigant ima da zahvali memorijskom odeljenju na tome, jer stalno povećanje cena i potražnja za memorijskim čipovima podstiču Samsungovu prodaju. To je uglavnom zbog kineskog tržišta gde korisnici traže sve snažnije uređaje. Kompanija IC Insights predviđa da će Intelova prodaja čipova za trenutno tromesečje dostići nivo od 14,4 milijardi dolara, dok će Samsungova dostići 14,6 milijardi dolara. To bi bilo povećanje od 4,1 posto na godišnjem nivou za Samsung.
“Ukoliko to uspeju, to će doneti prekretnicu ne samo za Samsung, već i za sve proizvođače koji godinama pokušavaju da svrgnu Intel” poručuje se u izveštaju ove kompanije. IC Insights takođe predviđa da bi, ukoliko cene memorija ne padnu u drugoj polovini godine, Samsung mogao da bude pobednik i za celu godinu.
Rekordni rezultati Samsunga u prvom tromesečju ove godine
Izvor: Phonearena
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi