Greška

Došlo je do greške.

Samsung bi mogao odbaciti Qualcomm procesore sa Galaxy S21 linije telefona

08.07.2020 16:17 | 0 Mobile
Samsung bi mogao odbaciti Qualcomm procesore sa Galaxy S21 linije telefona


Već godinama Samsungovi premijum telefoni stižu sa Qualcomm i Exynos čipsetovima u zavisnosti od tržišta. Međutim, prema najnovijim glasinama, izgleda da bi Samsung mogao odbaciti Qualcomm čipsetove sa Galaxy S21 linije telefona, koji će se pojaviti naredne godine. Umesto toga, južnokorejska kompanija će se u potpunosti oslanjati na sopstvene Exynos čipove.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih bi se Samsung mogao odlučiti na ovakav potez. Jedan od njih su troškovi, s obzirom na to da glasine sugerišu da će Qualcomm Snapdragon 875 biti značajno skuplji od Snapdragon 865 modela. To bi značilo da bi Samsung morao da poveća cenu svojih telefona ili da ostvari manju zaradu.

 

Pogledajte još: Samsung razmatra veće senzore i OIS za Galaxy S21 selfi kamere


Drugi razlog bi mogao biti to da Samsung želi da iskoristi sličnu taktiku koju Apple planira da primeni, a to je manje oslanjanje na eksterne dobavljače delova. Naravno, pomenute informacije nisu potvrđene, pa ih je potrebno uzeti sa rezervom.

Samsung Exynos čipovi su tokom godina stekli lošu reputaciju, a veliki deo onih koji poseduju Exynos telefone ističu da ovi modeli ne ostvaruju performanse na nivou koji nude Qualcomm Snapdragon modeli.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Fotografija AMD Ryzen Threadripper PRO 3995WX procesora

Qualcomm najavio Snapdragon 865 Plus čipset

10104
10105
10106
10107
10108
10109