Greška

Došlo je do greške.

Samsung bi mogao da preskoči OLED televizore u korist QLED-a

25.05.2016 11:06 | 3 Multimedija
Samsung bi mogao da preskoči OLED televizore u korist QLED-a

Ranije ove godine bilo je izveštaja da će Samsung objaviti OLED televizore u 2017. godini, ali je pre nekoliko meseci kompanija poručila da je skeptična prema ovoj tehnologiji. Oni veruju da tržište još uvek nije razvijeno za OLED televizore kao i da veći trošak panela drži kupce podalje od tih modela.

Samsung Display CEO Park Dong-gun je rekao da će Samsung nastaviti istraživanja te tehnologije, ali da za sada nema planova za masovnu proizvodnju. Prema najnovijem izveštaju, Samsung je počeo pripremu dugoročnog roadmapa za sledeću generaciju televizora i odlučio da preskoči OLED televizore u korist QLED modela. Navodno, strategija je da se nastavi razvoj Quantum-Dot televizora prilikom pripreme komercijalizacije QLED televizora.

Samsung bi sada prema očekivanjima trebalo da se fokusira na Quantum-Dot SUHD televizore u naredne tri godine, a nastaviće rad na komercijalizaciji QLED tehnologije. Novi QLED televizori bi mogli da se pojave na tržištu u 2019. godini.

Samsung u pregovorima oko razvoja online TV striming servisa

Izvor: Sammobile

Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu

 

Srdjan Neregistrovan korisnik
U tom slucaju cemo kupovati LG oled televizore
Dark Magician Član postova: 9726
To je samo iz ceđenja svakog "dinara" iz gorih tehnologija dok ne puste OLED. I veće cene su samo zato što to hoće, sam predstavnik LG je rekao da je OLED ako se omasovi proizvodnja jeftiniji nego LCD.
Neko bi trebao da ih lupi kaznom za dogovor koji očigledno postoji između njih da ne budu konkurenti jedni drugima. Samsung se drži telefon OLED ekrana, LG TV.

GeForce GTX 1070 brža od GTX TITAN X?

New York Times: internet se od sada piše malim slovom

10304
10305
10306
10307
10308
10309